Ρέθυμνο: Αισιοδοξία από αύξηση κρατήσεων και από το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον




Αισιοδοξία, για την τουριστική περίοδο και το άνοιγμα της σεζόν την άνοιξη του 2017, φαίνεται πως υπάρχει στους ξενοδόχους στο Ρέθυμνο, με βάση το γεγονός ότι οι κρατήσεις παρουσιάζουν άνοδο, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για μία τουριστική εικόνα που θα φέρει το χαμόγελο στους επαγγελματίες του κλάδου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Μανόλης Τσακαλάκης, επισήμανε πως οι ξενοδόχοι αναμένουν διψήφιο νούμερο αύξησης των κρατήσεων.

«Φέτος οφείλουμε να οργανωθούμε να επωφεληθούμε το γεγονός ότι όπως όλοι γνωρίζουμε και εδώ στο Ρέθυμνο, ο τουριστικός ανταγωνισμός είναι κλειστός, οπότε πολύ μεγάλος αριθμός επιλέγουν για τουρισμό εμάς. Τα μηνύματα είναι όντως ευοίωνα, οι τουριστικές αγορές μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, αλλά και τα όσα προσφέρει όχι μόνο το Ρέθυμνο, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη. Όμως, στις εκθέσεις που βρισκόμαστε για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αυτό που συνεχώς μας λένε οι ξένοι συνεργάτες μας, αφορά στο ζήτημα της αβεβαιότητας. Είναι λοιπόν σημαντικό να σταματήσει στην χώρα μας η κουβέντα της «δραχμολογίας», αλλά και η όποια παραφιλολογία για την αξιολόγηση… Η ροή των κρατήσεων είναι πολύ καλή και αν συνεχιστεί θεωρώ ότι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πληρότητα μέχρι και 80% ξεκινώντας από την 1η Απριλίου. Είναι λοιπόν σημαντικό να μη γίνουν λάθη και να μην υπάρξουν αστοχίες στον χειρισμό και τη διαχείριση της προώθησης του προϊόντος μας, αλλά και της εικόνας μας ως χώρα».

Φέτος, που το καθολικό Πάσχα συμπίπτει ημερολογιακά με το Ορθόδοξο στις 16 Απριλίου, οι τουρίστες από πολύ νωρίς επιλέγουν να κάνουν κράτηση για το Ρέθυμνο, αλλά και την Κρήτη γενικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους ειδικούς της αγοράς.

Ο Μανόλης Τσακαλάκης, όπως τόνισε στο ΑΠΕ, για το μόνο που ανησυχεί είναι η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με τους γείτονες… «Πρόκειται μεν για προσωπική μου άποψη, όμως, όπως κατατείνει μέσα από τις κουβέντες μας, τούτο συμμερίζεται και πλήθος άλλων ξενοδόχων. Είναι το μόνο που μας ανησυχεί για φέτος, σε σχέση με πέρυσι, που τα ζητήματα της αξιολόγησης εκείνης της περιόδου και το προσφυγικό λειτούργησαν αρνητικά σχετικά με το ενδιαφέρον των ξένων για κρατήσεις σε εμάς».

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους στο Ρέθυμνο, για φέτος η τουριστική σεζόν ανοίγει από την 1η Απριλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την επιτυχία της τουριστικής περιόδου, αλλά και την οικονομία του τόπου. Μπορεί να είναι δεδομένη η πληρότητα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου, όμως αυτό που ενισχύει την οικονομία στο Ρέθυμνο, όχι μόνο των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και όλων των επαγγελμάτων που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό, είναι η επιμήκυνση από Απρίλιο έως και Οκτώβριο. «Αυτό που μας ενισχύει είναι το γεγονός ότι τα μηνύματα και οι κρατήσεις καταφθάνουν σε εμάς αρκετά πριν τα Χριστούγεννα πέρυσι, οπότε και οι ετοιμασίες μας είναι οι ανάλογες», ανέφερε ο Μανόλής Τσακαλάκης, γνωστοποιώντας παράλληλα, πως Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία είναι οι χώρες με την πολύ σημαντική αύξηση στις κρατήσεις και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των πολιτών τους για να έρθουν στην Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα».

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: