Παραμένει στην Ελλάδα ο απατεώνας Σώρρας δηλώνει ο δικηγόρος του: Άσκησε έφεση…




Να παραδοθεί, καλεί ουσιαστικά τον απατεώνα Αρτέμη Σώρρα, ο δικηγόρος του, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες εκ μέρους του σε δικαστήριο της Πάτρας.

«Θα ήταν σωστότερο να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης», δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «εκείνος αποφασίζει, εγώ είμαι εντολοδόχος δικηγόρος και εκτελώ εντολές στα πλαίσια και στα όρια της εξουσιοδοτήσεως μου».

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα, βρέθηκε στα Δικαστήρια της Πάτρας, και άσκησε έφεση σε βάρος της απόφασης που καταδικάζει τον Άρτεμη Σώρρα και την σύζυγό του σε 8 χρόνια φυλάκιση ενώ έκανε και αίτηση αναίρεσης του μη ανασταλτικού αποτελέσματός της.

Ο κ. Νουλέζας δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει φύγει στο εξωτερικό. Συνεχίζει να βρίσκεται στην Ελλάδα, αν και κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το έσκασε στο εξωτερικό. Στο Patrastv.gr, είπε πως αν απορριφθεί το αίτημα έφεσης σήμερα, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί. «Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στην Ελλάδα και σύντομα τις επόμενες ημέρες θα είναι παρών για να υποστηρίξει την αλήθεια και την αθωότητά του» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Αρτέμης Σώρρας διώκεται κατά την άποψη μου πολιτικά και υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση νομικής, κοινωνικής οικονομικής και φυσικής τους εξόντωσης… Και σε αυτήν έχουν την προσπάθεια συστρατευτεί και το χρεοκοπημένο πολιτικό και το μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας που τη λεηλάτησε και την έφτασε σε αυτό το σημείο εσχατοσύνης», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα.

«Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα είναι εξοντωτική και δυσανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο Βασίλης Νουλέζας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι δηλώσεις του δικηγόρου ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Αρτέμης Σώρρας, δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του, προσθέτοντας συγκεκριμένα πως δύο φορές έχει δεχτεί «επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή».

«Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λέω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως είπε αν απορριφθεί το αίτημα έφεση την Τρίτη, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν βρίσκεται στο εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι “στις 17 και 18 του μηνός που επικοινώνησα με τον κ. Σώρρα και μου χορήγησε την εξουσιοδότηση για να ασκήσω έφεση δεν έλειπε στο εξωτερικό“.

Πληροφορίες από PatrasTv.gr, Παραπολιτικά, CNN Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: