Ο Ρούτε “δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα”, δηλώνει ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς




Ο Μαρκ Ρούτε “δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα”, διαβεβαιώνει ο Γκέερτ Βίλντερς στον απόηχο της δημοσιοποίησης των exit polls, βάσει των οποίων το Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα (VVD) επικρατεί στις βουλευτικές εκλογές έναντι των αντιπάλων του συγκεντρώνοντας 31 έδρες. Το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) λαμβάνει 19 έδρες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε VVD θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρώτο exit poll που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, εξασφαλίζοντας 31 από τις 150 έδρες.

Το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς θα καταλάβει τη δεύτερη θέση μαζί με άλλα δύο κόμματα, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση και τους Δημοκράτες 66, καθώς συγκεντρώνουν 19 έδρες έκαστο.

Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 81% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το NOS.
Και δεύτερο exit poll που μετέδωσε το NOS, προβλέπει ότι το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού εξασφαλίζει 31 έδρες και καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Το κόμμα του Βίλντερς συγκεντρώνει 19 έδρες.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του exit poll, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία αναμένεται να προκαλέσει αίσθημα ανακούφισης στα κυρίαρχα κόμματα στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο.

15/03/2017 22:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Άμστερνταμ, Netherlands

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: