Ο Μέσι ή ο Ρονάλντο θα σπάσει το φράγμα των 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;




Ένα κατόρθωμα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε με… επιστημονική φαντασία, θα κατακτήσουν αμφότεροι οι σούπερ σταρ του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι ποιος από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι θα γίνει ο πρώτος παίκτης που σπάει το φράγμα των 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Μέχρι πριν από 24 ώρες ήταν σχεδόν βέβαιο ότι πρώτος θα έκοβε το «νήμα» ο Πορτογάλος, όμως η ιστορική πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν κρατάει «ζεστό» των ανταγωνισμό αφού οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν στους προημιτελικούς του Champions League. Ο Ρονάλντο με μόλις δύο γκολ στη φετινή διοργάνωση, υπερέχει κατά ένα του Αργεντινού, ο οποίος κάλυψε μεγάλη διαφορά σκοράροντας 11 φορές.
Το επίτευγμα των δύο είναι εκπληκτικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ραούλ έγινε πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων το 2008, ξεπερνώντας τον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση από το 1979 με 62 γκολ! Σχεδόν 30 χρόνια, δηλαδή. Κι όμως, ο Ρονάλντο κι ο Μέσι δεν χρειάστηκαν ούτε δέκα για να αφήσουν πίσω τους τον Ραούλ, με την προσωπική τους μονομαχία να παρουσιάζει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο CR7 έχει σημειώσει 95 γκολ στο Champions League, ένα στους προκριματικούς της διοργάνωσης και δύο στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, αμφότερα το 2014 στο 2-0 επί της Σεβίλης. Ο «Βασιλιάς Λίο» έχει 94 στο Champions League και 3 σε Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (επί της Πόρτο το 2011 και δύο επί της Σεβίλης το 2015).

Αναλυτικά οι πρώτοι δέκα σκόρερ στις διοργανώσεις της UEFA

 1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γ., Ρεάλ Μαδρίτης)   98

 2. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)                           97

 3. Ραούλ (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)                        77

 4. Φιλίπο Ιντζάγκι (Γιουβέντους, Μίλαν)                70

 5. Αντρέι Σεβτσένκο (Ντ. Κιέβου/Μίλαν, Τσέλσι)         67

 6. Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν)                              62

 7. Ρ.Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γ., Αμβούργο, 

                     Ρεάλ Μαδρίτης)                     62

 8. Χένρικ Λάρσον (Χέλσινγκμποργκ, Φέγενορντ, Σέλτικ, 

                   Μάντσεστερ Γ., Μπαρτσελόνα)          59

 9. Τιερί Ανρί (Μονακό, Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα)           59

10. Εουσέμπιο (Μπενφίκα)                                57

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: