File Photο: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ανοικτός για καμπάνια υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη ο Γιώργος Κατρούγκαλος (βίντεο)

Tου Γιώργου Πετράκη

Πανηγυρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για την στήριξη «έκπληξη» που υπήρξε για την Τουρκία από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση, στην διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα να αποδέχεται ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, οπού φυσικά ίσως δεν το γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι» αλλά Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για την σύγκρουση της Τουρκίας με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με ομιλητές υπουργούς του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλιου, απάντησε ότι «δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Ο κ.Κατρουγκαλος μάλιστα συμπλήρωσε ότι «δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών» αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η αντίδραση της Ολλανδίας οφείλεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών της Τετάρτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων και στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας ότι «προσπαθούμε οι σχέσεις με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη.

Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Η απολύτως προβληματική τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από την Άγκυρα που έσπευσε να καλωσορίσει την θέση του Έλληνα υπουργού.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος θα όφειλε να γνωρίζει ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι ούτε Tούρκοι πολίτες, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους οποίους ουδόλως αφορά το δημοψήφισμα και η προεκλογική εκστρατεία στην γειτονική χώρα…

ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΟΥΡΙΕΤ

http://www.skai.gr/news/politics/article/341233/katrougalos-tha-doume-an-tha-mas-zitisei-adeia-i-tourkia/

3 Comments on "Ανοικτός για καμπάνια υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη ο Γιώργος Κατρούγκαλος (βίντεο)"

  1. Alexandros Giannakis | March 13, 2017 at 9:41 PM | Reply

    Mipws o kos Katrougalos paradehetai oti oi mousoulmanoi ths Thrakhs einai Tourkoi kai ohi Ellhnes mousoulmanoi? As mas to xekatharisei gia na xeroume kai emeis. Filika.

  2. Απολλόδωρος | March 14, 2017 at 5:39 AM | Reply

    πόσο πιο “αφελής” (επιεικώς) μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός απο τον οποίο ο λαός περιμένει κρίσιμες αποφάσεις για την ύπαρξη του πλέον όταν είναι ανίκανος στην επιλογή υπουργών του η στην αποπομπή ανίκανων υπουργών του ,δείτε τα αποτελέσματα του ασφαλιστικού νομοθετήματος του εν λόγω υπουργού των καθαριστριών πελατών του και τώρα τις δηλώσεις για την πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος ,ευτυχώς που δεν πήρε θέση -ακόμη- για το Κυπριακό και εύχομαι να του το απαγόρευσε δια ροπάλου ο υπουργός του που το χειρίζεται ευτυχώς προσωπικά!!!!!

  3. Καλησπέρα. Πριν λίγους μήνες οταν ο Κατρούγκαλος ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, έλεγε καμιά περικοπή στις συντάξεις. Το τι έγινε μετά σε όλους μας γνωστό. Έτσι εκείνη την περίοδο όταν θέλαμε να πούμε σε κάποιον ψεύτη απλά τον λέγαμε Κατρούγκαλο. Στον ανασχηματισμό και για να τον προστατέψει ο πρωθυπουργός του τον μετέθεσε.
    Σήμερα μετά τις δηλώσεις του αυτές διεκδικεί και τον τίτλο του κόμη της ηλιθιότητας. Θα πρότεινα το επόμενο πόστο του να είναι το υπουργείο αρμόδιο για θέματα ηλιθιότητας και παπαρολογίας.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*