Ισχυροποιήθηκαν οι τράπεζες, αλλά παραμένουν ευάλωτες. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΑΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μικρότερο το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση λέει η Τράπεζα Ελλάδος

Mικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Προυπολογισμός στο πρώτο δίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα υποχώρησε φέτος στα 1,1 δισ. ευρω από 2 δισ. ευρώ το 2016.

Ωστόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο Προυπολογισμός καταγράψε φέτος πλεόνασμα 1,6 δισ. ευρώ έναντι 429 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η τεράστια αύτη αύξηση οφείλεται σε έκτακτα έσοδα 2 δισ. ευρώ που εισέπραξε το Δημόσιο από την Εθνική Τράπεζα μετά την πώληση της Finansbank προκειμένου η Τράπεζα να εξοφλήσει σχετικό δάνειο που είχε λάβει από τον ΕΜΣ.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7,563 δισ. ευρώ, από 7,585 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 7,701 δισ. ευρώ, από 7,779 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016.

17/03/2017 13:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Μικρότερο το πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση λέει η Τράπεζα Ελλάδος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*