Mέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕKT αποκλείει έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ




Η Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε χθες ότι αποκλείει η Γαλλία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Eνωση, ενώ πρόσθεσε πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα κραχ στις χρηματαγορές στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μικρή.

Η υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν έχει προτείνει η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, αλλά η Λάουτενσλεγκερ δήλωσε ότι “δεν μπορεί να φανταστεί τη Γαλλία να αποχωρεί από την ΕΕ”. “Τις δυσκολίες (τις οποίες συνεπάγεται η έξοδος) τις βιώνει η χώρα στην οποία βρισκόμαστε”, εξήγησε η Λάουτενσλεγκερ. “Δεν είναι ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Γερμανική Ενωση του London School of Economics, η Λάουτενσλεγκερ συμπλήρωσε: “πάντοτε κάνεις σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σχεδόν για όλα, αλλά για να είμαι πολύ ξεκάθαρη, δεν έχω κανένα σχέδιο για το ενδεχόμενο η Γαλλία να αποχωρήσει (από την ΕΕ) διότι δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει”.

Ακόμη, η Λάουτενσλεγκερ είπε πως δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο εγγύς μέλλον, αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν “αβεβαιότητες”, όπως οι προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία. Είπε πως οι τράπεζες της Βρετανίας που θέλουν να συναλλάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση να τους δοθεί άδεια να το κάνουν νωρίς.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί στα πιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας να καταστρατηγήσουν τους κανόνες. Απέφυγε να πει πόσο προσωπικό θα πρέπει να έχουν οι νέες θυγατρικές που θα ιδρύουν οι βρετανικές τράπεζες και σημείωσε πως κάθε αίτηση θα εξετάζεται ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι αναμένει οι περισσότερες από τις 40 τράπεζες που έχουν σήμερα πελάτες στην ηπειρωτική Ευρώπη να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Γαλλία/ΠΑΡΙΣΙ 03/03/2017 06:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: