Μεγάλο συνέδριο για την Κύπρο στη Νέα Υόρκη: Capital Link Invest in Cyprus Forum




Το Συνέδριο της Capital Link «Invest in Cyprus Forum» θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 22 Μαρτίου 2017, στο Metropolitan Club, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών, του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου – ΗΠΑ. Κυριοι Χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών και η Ernst & Young.

Πρόκειται για ενα διεθνές Συνέδριο για τη Κυπρο που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη με σκοπο την προβολή και ανάδειξη της σημασίας της Κύπρου ως επιχειρηματικού & επενδυτικού προορισμού.

 Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εγκαινιάζουμε το επενδυτικό αυτό Συνέδριο για τη Κύπρο με στόχο να ενισχύσουμε το προφίλ της ιδιαίτερα σε εκπροσώπους αμερικανικών εταιριών, χρηματοπιστωτικών οργανισμών και στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός για τη προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ.

 Το Συνέδριο αποσκοπεί στη σωστή ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιριών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος όχι μόνο για επενδύσεις άλλα και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εμπορικών συνεργασιών. Για το λόγο αυτό στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν θέματα που προβάλλουν το ρόλο της Κύπρου ως λειτουργικού ναυτιλιακού κόμβου, logistics, και ενέργειας και θα τονιστούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της πληροφορικής, ναυτιλίας & μεταφορών, και του τουρισμού. Παράλληλα το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Οικονομίας καθώς και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις επενδύσεις.

Η Capital Link στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας σχετικά με την καθιέρωση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού σε ένα ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Το Συνέδριο θα δώσει στους συμμετέχοντες μια μοναδική δυνατότητα πληροφόρησης, μάρκετινγκ και προσωπικών επαφών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου μεσω τηλεοπτικής παρέμβασης και 3 Υπουργοί της Κυβέρνησης θα ηγηθούν της συζήτησης με θέμα «Επενδυτικές και Επιχειρηματικές ευκαιρίες»

 Κεντρικοί Ομιλητές του Επισήμου Μεσημεριανού Γευματος είναι :

  • ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
    • Τον Πρόεδρο θα προλογίσει ο κ. Αντρέας Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών
  • ο κ. Jonathan R. Cohen, Deputy Assistant Secretary, US Department of State, Bureau of European & Eurasian Affairs

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι:

  • ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών
  • ο κ. Μάριος Δημητριάδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων
  • ο κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & ΤουρισμούΤο Συνέδριο συγκεντρώνει την ανώτατη βαθμίδα κυβερνητικών εκπροσώπων, στελεχών του ιδιωτικού τομέα και διεθνών εταιριών και επενδυτών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα τις παρεμβασεις του Προέδρου της Κυπρου (μεσω webcast), του Deputy Assistant Secretary του US Department of State, των 3 Υπουργών και του Πρόεδρου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, θα πλαισιώσουν με παρουσίες τους :
  • 3 οι τρεις μεγαλύτερες Κυπριακές Τράπεζες: Bank of Cyprus, Cooperative Central Bank, Hellenic Bank και η Citi,
  • οι 4 μεγαλύτερες διεθνείς ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρίες: Ernst & Young, Deloitte, PricewaterhouseCoopers, KPMG καθως και η McKinsey & Company
  • Διεθνείς κολοσσοί στον χώρο της ενέργειας: ENI, Delek Group & Avner Oil & Gas Exploration, Exxon Mobil, Noble Energy,
  • οι μεγαλύτεροι Αμερικανοί επενδυτές με ενεργή παρουσία στην Κύπρο: Third Point, Invesco Private Capital / WL Ross & Co., Spectrum Gaming Capital
  • Σημαντικοί εφοπλιστές : η Cyprus Union of Shipowners και η Safe Bulkers εισηγμενη στο Χρηματιστηριο της Νεας Υορκης.
  • Σημαντικοι παραγοντες του ναυτιλιακου χωρου οπως η Columbia Shipmanagement και η Tototheo Group και
  • Μεγάλοι ομογενείς επιχειρηματίες με επενδυτικη παρουσια στην Κυπρο: Nikos Mouyiaris, Dinos Iordanou, Andreas Kramvis, John Televantos.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να συμμετάσχετε στο συνέδριο, παρακαλούμε εγγραφείτε στο παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://forums.capitallink.com/cyprus/2017/

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: