Κίνημα Αλληλεγγύη: Ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν πλέον το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας




“Ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν πλέον και στις διμερείς τους σχέσεις το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Οι ευρωπαϊκές χώρες κατανοούν ξεκάθαρα πλέον ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν υπολογίζει ούτε σέβεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου θα διεξαχθεί ουσιαστικά υπό στρατιωτικό νόμο.

Οι απαιτήσεις και οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης έναντι ευρωπαϊκών χωρών παραπέμπουν σε δικτατορικά καθεστώτα.

Καταβάλλεται υπερπροσπάθεια από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης για να επηρεαστούν οι Τούρκοι ψηφοφόροι σε όλη την Ευρώπη».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι τουλάχιστον 110 χιλιάδες Τούρκων της Κύπρου στα κατεχόμενα, τους οποίους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφώνησε να παραμείνουν όλοι μετά τη λύση, παραχωρώντας τους είτε ιθαγένεια είτε άδειες εργασίας».

«Δυστυχώς, την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν η μια μετά την άλλη την πόρτα στην Τουρκία, η κυπριακή κυβέρνηση επέλεξε και πάλι τη σιωπή, προφανώς για να μην προκαλέσει και δυσαρεστήσει τον Σουλτάνο Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σελινόπουλος σημείωσε: «Επέλεξε τη σιωπή αντί την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης ήρθαν παράνομα σε κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος, και έπραξαν αυτό ακριβώς που κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών τους απαγόρευσαν. Ασχέτως εάν αδυνατεί λόγω μη άσκησης ελέγχου στα κατεχόμενα, να απαγορεύσει την κάθοδο των Τούρκων αξιωματούχων και την οργάνωση συγκεντρώσεων, όπως έπραξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να το πράξει. Τα κατεχόμενα εδάφη αποτελούν κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίαρχου κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

«Η τουρκική στάση τα τελευταία 24ωρα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τυχόν συμφωνία στο Κυπριακό που θα της επιτρέπει να εξυπηρετεί, ή να εκβιάζει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της στην Κύπρο – όπως το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας και τα τουρκικά βέτο που συμφώνησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης- θα είναι καταστροφική και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τον λαό» είπε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/03/2017 16:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: