Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον την Ε.Ε., ισχυρίζεται η Μαρίν Λεπέν: “Θα πεθάνει” προβλέπει




Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική της συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντικατασταθεί από την «Ευρώπη των λαών».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον», υπογράμμισε η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

«Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της (και θα εξελιχθεί) στην Ευρώπη των λαών και των… εθνών».

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε εξάλλου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν θα προκαλέσει χάος».

Ωστόσο, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

26/03/2017 19:02

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: