Η λύση του Κυπριακού θα κριθεί στην Κερύνεια δηλώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος




Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος προέβη στην εξής δήλωση:

«Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει πως τουλάχιστον σε ότι μας αφορά εμάς, η λύση του κυπριακού θα κριθεί στην Κερύνεια. Η Κερύνεια είναι στη σκέψη και στην καρδιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα απαιτούμε μια λύση του κυπριακού που θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα επιστροφής και να μην επιβληθεί μια λύση εθνικού ξεκαθαρίσματος, όπου θα διαχωρίζονται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας από τα δικαιώματα κατοχής. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μόνο οι κερυνιώτες που θα αποστερηθούν το δικαίωμα επιστροφής, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων. Υπάρχει ένα πολύ κακό κλίμα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το κλίμα για να προωθήσουμε τις δικές μας θέσεις, τις δικές μας επιδιώξεις και να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», Κλεάνθης Σολέας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και είπε ότι μετάφερε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, τους φόβους των κερυνιωτών, όχι μόνο για τη Κερύνεια, αλλά για όλη την Κύπρο.

Ο κ. Σολέας είπε ότι το σωματείο ζητεί επανατοποθέτηση του κυπριακού ως προβλήματος εισβολής – κατοχής και επομένως ο στόχος πρέπει να είναι η απελευθέρωση. Ο Κλεάνθης Σολέας είπε ότι δεν αρκεί να μιλάμε για επανένωση. Αυτή, η επανένωση δηλαδή, θα έρθει με την απελευθέρωση. Ζήτησε επίσης, όπως η λύση του κυπριακού να προνοεί την αποχώρηση του στρατού κατοχής και των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/03/2017 19:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: