Η Halkbank υποστηρίζει πως οι δραστηριότητές της είναι σύννομες: Συμφωνούν οι ΗΠΑ;




Οι επιχειρήσεις και οι συναλλαγές της κρατικής τουρκικής τράπεζας Halkbank είναι πλήρως σύμφωνες με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς, αναφέρει η τράπεζα σε δήλωση που εξέδωσε αναφορικά με τη σύλληψη στις ΗΠΑ του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της, του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα.

Ο Ατίλα κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια σκευωρία που διήρκεσε πολλά χρόνια και είχε στόχο την παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, καθώς και ότι συνωμότησε με τον τουρκοϊρανό έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος δικάζεται ήδη.

Σε δήλωση που έδωσε αργά χθες στη δημοσιότητα, η Halkbank αναφέρει πως σε ορισμένους ειδησεογραφικούς οργανισμούς υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες ειδήσεις που δυσφημούν την τράπεζα και παραπλανουν το κοινό και τους επενδυτές αναφορικά με τη σύλληψη του Ζαράμπ.

«Οι επιχειρήσεις και οι συναλλαγές της τράπεζάς μας είναι πλήρως και πάντα σύμφωνες με τους εθνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς. Η τράπεζά μας λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων της, των εμπορικών εταίρων της και των καταθετών της», αναφέρεται ακόμη στη δήλωσή.

http://mignatiou.com/2017/03/agkira-entelos-politiki-kinisi-i-sillipsi-stis-ipa-korifeou-tourkou-trapeziti/

http://mignatiou.com/2016/03/sinelifthi-o-sineteros-tou-erntogan-kima-ipostirixis-tou-amerikanou-isangelea/

31/03/2017 08:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: