Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Στο δείπνο που είχε πριν μερικές ημέρες στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναφέρονται στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι υπερχρεώσεις, θέματα ενέργειας και ο τρίτος γύρος αδειοδότησης, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο στη Λεμεσό και η πρώτη συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ.

“Η Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Τι είπαμε με Ακιντζί” αναφέρεται στο δείπνο που είχε στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Τ/κ ηγέτη Μ. Ακιντζί και σε δήλωση του κ. Νεοφύτου στην εφημερίδα ότι για την επίλυση του Κυπριακού ο διάλογος είναι επιβεβλημένος και ιδιαίτερα χρήσιμος”. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο “Κουλίας προστατεύει τον Περδίκη για το `επίδομα οδηγού” και ότι ο Γενικός Ελεγκτής “άλλα κάνει για τον έλεγχο Περδίκη και άλλα για τον Χάσικο”. Εξαλλου, δημοσιεύει φωτογραφία από τη συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ και γράφει ότι η Μέρκελ ρωτά κατά την άφιξή της τον Τραμπ αν θέλει να κάνουν χειραψία και αυτός δεν της απαντά, στιγμιότυπο που καταγράφηκε σε βίντεο.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Οδικός χάρτης στο μυστικό δείπνο” γράφει ότι οδικό χάρτη για την επανέναρξη των συνομιλιών φέρονται να επεξεργάστηκαν Α. Νεοφύτου και Μ. Ακιντζί στο πλαίσιο του μυστικού δείπνου που είχαν στα κατεχόμενα την Τρίτη και το οποίο αποκάλυψε χθες η `Σ` και επιβεβαιώθηκε από τον κ. Νεοφύτου. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στο θέμα της ενέργειας και γράφει ότι πέφτουν οι υπογραφές για τα τεμάχια 6,8 και 10. Επιπλέον, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία και γράφει για “το μεγάλο `στοίχημα` του εθνικισμού”.

“Ξινό το δείπνο Αβέρωφ” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” όπου γράφει ότι ξινό βγήκε στον Α. Νεοφύτου το δείπνο που είχε στα κατεχόμενα με τον Μ. Ακιντζί για το οποίο δεν είχε ενημερώσει ουσιαστικά κανέναν και κυρίως το τι επροτίθετο να συζητήσει και ότι ενημέρωσε τον κ. Ακιντζί για τις αλλαγές που προωθεί ο ΔΗΣΥ στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρει ότι πανικός σε ώρα αιχμής προκλήθηκε χθες στη Λεμεσό όταν κτηριακό συγκρότημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τις Παρασκευές συμβαίνουν τα πλείστα θανατηφόρα τροχαία και ότι πιο επιρρεπής είναι η ηλικιακή ομάδα 14-24 χρονών.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Τέσσερις ρήτρες οδηγούν σε υπερχρεώσεις” γράφει ότι τουλάχιστον τέσσερις ρήτρες που οδηγούν σε υπερχρεώσεις χιλιάδων ευρώ σε δάνεια έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, ο οποίος κάλεσε εκ νέου χθες τους δανειολήπτες να ελέγξουν τα συμβόλαιά τους. Γράφει ακόμη σε άλλο θέμα ότι ο Δήμος Λευκωσίας απέσυρε έφεση και αποδέχθηκε να καταβάλει 1,3 εκ. Ευρώ σε εταιρεία. Σε άλλο της δημοσίευμα, η `Χ` γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεθοδευμένη προσπάθεια από την Πινδάρου για τη συμπλήρωση της κενής θέσης του Γενικού Διευθυντή στον ΚΟΑ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” με τίτλο “Το `μυστικό δείπνο` πυροδοτεί φρενίτιδα” αναφέρεται στο δείπνο που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τον Τ/κ ηγέτη την Τρίτη στα κατεχόμενα και έγινε γνωστό χθες Παρασκευή και γράφει ότι αυτό προκάλεσε μπαράζ οργισμένων δηλώσεων. Δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία από το κτίριο στη Λεμεσό όπου χθες σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε ώρα αιχμής σε ινστιτούτο αισθητικής. Αναφέρεται ακόμη στην πρώτη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ν. Τραμπ με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ κατά την οποία ο Τραμπ επανάλαβε στήριξη στο ΝΑΤΟ.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/03/2017 09:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: