Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ με αφορμή τις συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, το Κυπριακό και η αποστολή επιστολής στον Γκουτέρες από τον ΠτΔ καθώς και η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΕΞ με τους δύο ηγέτες, και η επιβολή ποινής σήμερα στο Ρίκκο Ερωτοκρίτου προβάλλονται μεταξύ άλλων στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “ΓεΣΥ: Η μπάλα στη Βουλή” γράφει στο κύριό της θέμα πως ήταν δυναμική η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για τερματισμό του αδιεξόδου και ότι είναι κοινή η παραδοχή ότι επιβάλλεται αναδιοργάνωση του τομέα της υγείας. Αλλού αναφέρει πως ο ΠτΔ στην επιστολή του προς τον ΓΓ των ΗΕ δηλώνει την ετοιμότητά του για επανάληψη του διαλόγου. Επίσης η “Α” γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι σήμερα κλείνουν οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα στην ΕΔΕΚ ενόψει των εκλογών στις 7 Μαΐου.

“Προκαλεί και εκβιάζει η Τουρκία” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που αναφέρεται σε ‘φιρμάνι’ του Τούρκου ΥΠΕΞ προς τον Πρόεδρο για επιστροφή στις συνομιλίες. Αλλού αναφέρεται στις διαβουλεύσεις των δανειστών με την Αθήνα και τη λίστα των απαιτήσεων που τέθηκαν. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρει πως εκφράστηκαν στη Βουλή διαφωνίες και ανησυχίες για το μέλλον των εμπορικών εταιρειών του Συνεργατισμού.

Υπό τον τίτλο “ΗΠΑ των ίσων αποστάσεων” στεγάζει το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” που γράφει ότι ο νέος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες γνωριμίας με Αναστασιάδη και Ακιντζί και ότι επανέρχεται στη Λευκωσία ο Αίντα ενώ πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Μογκερίνι. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει πως ετοιμάστηκε στις Φυλακές πτέρυγα “ευάλωτων κρατουμένων” δια παν ενδεχόμενο με αφορμή την ανακοίνωση της επιβολής ποινής στο Ρίκκο Ερωτοκρίτου και άλλους. Αλλού γίνεται αναφορά σε απόφαση-καταπέλτη για εργολάβους που εμπλέκονται σε υποθέσεις με μίζες.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Αρωμα…ΓεΣΥ στην προεκλογική Αναστασιάδη” αναφέρει ότι ο ΠτΔ επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά που άναψε ο ΥΠΟΙΚ μέσα από τη μελέτη του Υπουργείου του για το ΓεΣΥ και ότι φαίνεται να έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες για την γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Πάφου και ότι μεταξύ άλλων ιατρός έχει αναρρωτική άδεια και δεν χειρουργεί. Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι ο Ελεγκτής ζητά διερεύνηση ευθυνών ΥΠΟΙΚ για τη συμφωνία του ΟΠΑΠ.

“Καμία χαλάρωση στις ψηλές τιμές των φαρμάκων” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που προβάλλει δηλώσεις του Ανδρέα Χασαπόπουλου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο ΡΙΚ ότι μελέτη καταδεικνύει την ανάγκη αλλαγής στο τρόπο τιμολόγησης καθώς η Κύπρος έχει τις ψηλότερες τιμές στην ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στην αποστολή επιστολής από τον ΠτΔ στον ΓΓ των ΗΕ για την διακοπή στις συνομιλίες. Επίσης προβάλλεται το θέμα της μη πρόσβασης στα ξενοδοχεία ατόμων με αναπηρίες με αφορμή επιστολή των παραπληγικών στον ΚΟΤ.

Η εβδομαδιαία “Οικονομική Καθημερινή” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Πολυασφαλιστικό προτείνει η Deloitte” και αναφέρεται σε αποκαλυπτικό έγγραφο του ΠΙΣ που παραδόθηκε στον ΠτΔ για το ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρει πως η Στοκχόλμη κάλεσε τους πολίτες της να μην πληρώσουν παραπάνω φόρους από ό,τι τους αναλογεί. Επίσης η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι προ των πυλών βρίσκεται η υπογραφή των συμβολαίων για αποξένωση του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/03/2017 07:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: