Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι επαφές του ΠτΔ στις ΗΠΑ, οι συνεχιζόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά χωρών της ΕΕ, η καταδίκη Σώρρα, το θέμα των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων για το ΓεΣΥ και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Στη δικαιοσύνη Ελληνοκύπριοι για επιθέσεις κατά Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές” και γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαμηνύει πως υπάρχει αποφασιστικότητα για πάταξη του φαινομένου των επιθέσεων και ότι στο δικαστήριο έχουν ήδη καταχωρηθεί 3 υποθέσεις. Αλλού γράφει πως ο ΠτΔ μετέβη στις ΗΠΑ για επαφές για το Κυπριακό, τις επενδύσεις και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς. Η “Α” αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ πως επιβλήθηκε πρόστιμο 185 εκ στους κληρονόμους του Βγενόπουλου για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η “Σημερινή”με τίτλο στο κύριό της θέμα “Τριπλή στόχευση με ελπίδες για αποτέλεσμα” αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι στη ΝΥ για επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό, τις επενδύσεις και την ενέργεια και ότι μεταξύ άλλων θα δει και ενεργειακούς κολοσσούς που ενδιαφέρονται για το φυσικό αέριο. Αλλού γράφει ότι ο ΠτΔ θα δει σύντομα την ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα των εισφορών για το ΓεΣΥ. Η “Σ” γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι την Κύπρο θα επηρεάσει και πάλι σκόνη από τη Λιβύη.

“Βάζουν πίεση για επανέναρξη” τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” που γράφει ότι γίνονται κινήσεις εντός και εκτός Κύπρου για να κλειδώσει επιστροφή των δύο ηγετών στις συνομιλίες και ότι το μεγαλύτερο πρεσάρισμα το δέχεται ο ΠτΔ. Αλλού αναφέρει πως τέλος Μαρτίου καταφθάνει στην Κύπρο τεχνικό κλιμάκιο της Κομισιόν και της ΕΚΤ για τον καθιερωμένο εξαμηνιαίο έλεγχο. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” γράφει ότι η εταιρεία Vouros Protein Industries Ltd χρησιμοποιούσε ως καύσιμη ύλη ζωικό λίπος σε ποσοστό 80% αντί πετρέλαιο ή άλλη καύσιμη ύλη αλλά αθωώθηκε, όμως καταδικάστηκε για άλλα ποινικά αδικήματα.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Φέσι €400.000 ελέω ιδιωτικοποιήσεων” η “Χαραυγή” γράφει πως αυξημένα κατά 440% είναι τα νέα τέλη που καλείται να πληρώσει η Επιτροπή Σιτηρών για τις φορτοεκφορτώσεις στο λιμάνι Λεμεσού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι ξεπερνά το ποσό τις 400,000 χιλιάδες ευρώ που θα επωμισθούν οι αγρότες και οι καταναλωτές. Αλλού αναφέρει ότι μέχρι τις 31/3 πρέπει να κατατεθούν οι αιτήσεις για τη φοιτητική μέριμνα. Η “Χ” προβάλλει επίσης τον αγώνα ποδοσφαίρου που οργάνωσαν το ΑΚΕΛ και το ΡΤΚ στο κατεχόμενο Κιόνελι.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/03/2017 07:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: