Η αποκρατικοποίηση ΔΕΣΦΑ πρέπει να γίνει λέει ο Μοσκοβισί:Δεν βλέπει ναυάγιο με SOCAR




“Η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ είναι και θα παραμείνει βασικό στοιχείο του ελληνικού προγράμματος”, αν΄΄εφερεο ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

“Οι συζητήσεις όσον αφορά τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα, με στόχο την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας για τη διασφάλιση ολοκλήρωσης της αποκρατικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ με πλήρη διαχωρισμό της ιδιοκτησίας, με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση”, είπε.

Ο Επίτροπος επισημαίνει επίσης ότι “δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ούτε καταγραφεί επισήμως από καμία πλευρά” το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.

Η απάντηση του κ. Μοσκοβισί «είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών βρίσκονται σε εξέλιξη και γύρω από την πορεία της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ υπάρχει ιδιαίτερα θολό τοπίο», υπογραμμίζει η ευρωβουλευτής.

07/03/2017 09:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: