Για κυνήγι μαγισσών κατηγορεί ο Τραμπ τους Δημοκρατικούς για σχέσεις Σέσιονς-Ρωσίας




Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής σε όσα είπε για τις επαφές του με αξιωματούχους της Ρωσίας, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι δίνουν στην υπόθεση πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές για πολιτικούς λόγους.

“Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας. Δεν είπε τίποτα λαθεμένο. Θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση” να παραπλανήσει τη Γερουσία, ανέφερε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. “Οι Δημοκρατικοί υπερβάλλουν”, πρόσθεσε ο Τραμπ, κρίνοντας πως ο σάλος που συνεχίζεται αποτελεί ένα “κυνήγι μαγισσών”.

Νωρίτερα ο Βουλευτής των Δημοκρατικών Ανταμ Σιφ, κορυφαίο στέλεχος του κόμματός του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί, επιχειρηματολογώντας ότι “παραπλάνησε ξεκάθαρα” τη Γερουσία κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του ερωτηθείς για τις επαφές της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ με αξιωματούχους της Ρωσίας.

Ακόμη, ο Σιφ τόνισε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι πρέπει να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τις καταγγελίες περί ρωσικής ανάμιξης στην εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών και τις σχέσεις της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 03/03/2017 06:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: