Για κυνήγι μαγισσών κάνει λόγο και ο Λαβρόφ σχετικά με τις αποκαλύψεις για Σέσιονς




Πρόκειται για ένα κυνήγι μαγισσών δήλωσε σήμερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο πολιτικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ όσον αφορά τις επαφές μεταξύ του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

“Όλα αυτά μοιάζουν πάρα πολύ με ένα κυνήγι μαγισσών. Ή με τις ημέρες του μακαρθισμού, οι οποίες πιστεύαμε ότι έχουν παρέλθει εδώ και καιρό σε μια πολιτισμένη χώρα όπως οι ΗΠΑ”, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έχοντας δίπλα του τον ομόλογό του από το Ελ Σαλβαδόρ.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς είχε μιλήσει με τον Κίσλιακ δύο φορές πέρυσι όταν ήταν γερουσιαστής και μετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σέσιονς αρνήθηκε ότι είχε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη Γερουσία τον Ιανουάριο για την έγκριση του διορισμού του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην ακρόαση αυτή είχε ερωτηθεί για ενδεχόμενες επαφές μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Σέσιονς δήλωσε εξάλλου χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεν είχε μιλήσει καθόλου για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ κατά τις δύο συναντήσεις που είχε με τον Κίσλιακ όταν ήταν Γερουσιαστής.

Για κυνήγι μαγισσών κατηγόρησε και ο πρόεδρος Τραμπ τους Δημοκρατικούς οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Σέσιονς.

03/03/2017 13:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: