Έρευνα για “ενδεχόμενες” αβλεψίες από ΕΛΤΑ μετά το φιάσκο με φάκελο σε Σόιμπλε




Εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν «οι ενδεχόμενες αβλεψίες» από πλευράς της εταιρείας που χειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης – εντοπισμός εκρηκτικών μηχανισμών και επικίνδυνων αντικειμένων για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό, διενεργούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Επιπλέον, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας «για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο» ενώ σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, «θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία».

Πιο αναλυτικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην ανακοίνωσή τους, δηλώνουν πως διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό. Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.

Ο προαναφερόμενος εξοπλισμός ελέγχου είναι Γερμανικής κατασκευής, ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα, ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 από τα ΕΛΤΑ, είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στο αεροδρόμιο “‘Ελ. Βενιζέλος”.

Ο χειρισμός του εξοπλισμού, όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ, γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό. «Τονίζουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων. Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

http://mignatiou.com/2017/03/i-pirines-tis-fotias-ipefthini-gia-ekriktiko-fakello-se-soimple-giati-den-entopistike/

16/03/2017 15:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: