Έρχονται στο φως νέες λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνας




Νέες λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την ανακάλυψη μιας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει στη γραμματέα της Τζέιν Πάρσον.

Το γράμμα με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1981, μας δίνει νέες πληροφορίες για το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Όλοι θυμούνται εκείνον τον γάμο στις 29 Ιουλίου 1981, γνωστό και ως «γάμο του αιώνα» παρά τις φήμες… Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Κάρολος έλεγε ότι επρόκειτο για ένα γάμο που είχε κανονιστεί από άλλους και ότι μέχρι την παραμονή, το ζευγάρι ήταν απρόθυμο να εμφανισθεί στην τελετή.

Γραμμένο στη διάρκεια του ταξιδιού τους τον μήνα του μέλιτος στο γιοτ τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα γράφει: «αυτός ο μήνας του μέλιτος είναι μία τέλεια ευκαιρία για να ανακτήσουμε τον χαμένο ύπνο». Ένα σημάδι ότι ο πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζεται ήδη απόμακρος απέναντί της.

Αργότερα, σε άλλες επιστολές που αντάλλαξαν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η γραμματέας της, γινόμαστε μάρτυρες της καλοσύνης της πριγκίπισσας απέναντι στο προσωπικό της. Οι επιστολές αυτές δίνουν κάποια προσωπικά στοιχεία: ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε 4.500 δώρα στην πρώτα του γενέθλια, ενώ οι «κυρίες της Νταϊάνας» απέστειλαν 24.000 ευχαριστήριες επιστολές.

Προσεκτική και άνθρωπος της φροντίδας, «η πριγκίπισσα της καρδιάς» θέλει να είναι σίγουρη ότι το προσωπικό δεν κουράζεται ιδιαίτερα από τότε που γεννήθηκε ο γιος της και ότι είναι ικανοποιημένο από τις συνθήκες εργασίας. Η Νταϊάνα γράφει επίσης και ένα μήνυμα συμπαράστασης: «Ξέρω ότι βρίσκεστε κάτω από ένα βουνό επιστολών… μην απελπίζεστε, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη βασιλική γέννα, έως ότου ξεκουρασθώ για πολύ καιρό». Στο ίδιο μήνυμα, ο πρίγκιπας Κάρολος με μια λιτή έκφραση ζητεί “συγγνώμη” για την επιπλέον εργασία που έχει ανατεθεί στους εργαζόμενους.

Η αλληλογραφία συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο του 1983. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι της στην Αυστραλία, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανυπομονεί να δει τον γιό της και εκφράζει στην γραμματέα της την έκπληξή της όταν το αγοράκι αναγνωρίζει αμέσως τους γονείς του. Η Νταϊάνα βιώνει άσχημα αυτούς τους αποχωρισμούς και επιθυμεί να εστιάσει στην οικογενειακή της ζωή.

Τα πολύτιμα αυτά γράμματα θα βγουν σε δημοπρασία τον ερχόμενο Απρίλιο στο Γκλοστερσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Το πακέτο των 25 επιστολών θα συνοδεύεται από χριστουγεννιάτικες κάρτες, δώρα γάμου, φωτογραφίες και προσκλήσεις για τις βασιλικές εκδηλώσεις. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η διοργάνωση αυτή θα προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους και όχι μόνο…
 
Πηγές: Marie Claire
Κατερίνα Ηλιοπούλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: