Διαψεύδεται η ύπαρξη νεκρού από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ: Ομοιότητες με περίπτωση Σόιμπλε;




Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό. Επίσης διαψεύστηκε η πληροφορία ότι υπήρχε νεκρός από την έκρηξη.

Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Νωρίτερα είχε αναφερεθεί πως μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο “για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε μία από αυτές.

Για επίθεση μιλά ο Ολάντ, καταδίκη από Λαγκάρντ

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Με αφορμή την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, η γενική διευθύντρια του Ταμείου σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει:

“Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας”.

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και εδώ;

Νωρίτερα η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου, που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, και εντοπίστηκε χθες το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο και τιτλοφορείται «Σχέδιο Νέμεσις (πράξις 2)», αναφέρεται: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα», ανέφεραν.

http://mignatiou.com/2017/03/fakelos-me-ekritika-anatinachthike-sta-grafia-tou-dnt-sto-parisi-enas-travmatias/

16/03/2017 13:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: