Ελληνικά γραμματόσημα βρέθηκαν μετά την έκρηξη του δέματος: Ο Βασ. Κικίλιας ο “δράστης”!




Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη ενός παγιδευμένου δέματος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το τρομοδέμα που εξερράγη νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι το τρομοπακέτο είχε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.  Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ο ίδιος, όπως είπε, σχετικά τον κ. Κικίλια, ο οποίος αισθάνθηκε έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο αναγραφόταν μια παλιά διεύθυνση γραφείου του κ. Κικίλια, στην οδό Ακαδημίας.

Η αποκάλυψη αυτή δείχνει και τους υπεύθυνους της αποστολής του πακέτου που εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία υπάλληλος του Ταμείου, δηλαδή, τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σημειώνεται, ότι στο κείμενο που αναρτήθηκε από την οργάνωση σε αντιεξουσιαστικό σάιτ, η τρομοκρατική οργάνωση προειδοποιούσε για νέα χτυπήματα και παρέπεμπε σε πλήρες κείμενο προκήρυξης στη συνέχεια: Εκτιμάται, ότι η προκήρυξη θα έρθει μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των χτυπημάτων του λεγόμενου «σχεδίου Νέμεσις».

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ ήρθε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε ότι οι τροομοκράτες στοχοποιούν τη ΝΔ με την επιλογή τους να εμφανίζονται ως αποστολείς των πακέτων του τρόμου τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διερευνούν τη διαδρομή των πακέτων με την εκρηκτική ύλη, τόσο στα κέντρα διανομής των ΕΛΤΑ, όσο και στον έλεγχο του αεροδρομίου προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί πέρασαν χωρίς να εντοπισθούν από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ελέγχου. Πάντως, σημείωσε ότι τα πακέτα περιείχαν μηχανισμό με πυρίτιδα σε πολύ μικρή ποσότητα (στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ήταν 31 γραμμάρια). Δεν παρέλειψε να σημειώσει, πάντως, ότι πέρασε χωρίς να γίνει αντιληπτό και από το κέντρο διαλογής της Φρανκφούρτης. Ο κ.Τόσκας σημείωσε ότι «τα μηχανήματα τα χειρίζονται άνθρωποι».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

16/03/2017 20:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: