ΕΔΕΚ: Η Ευρώπη αντιδρά κατά Τουρκίας, η ηττοπαθής Κυπριακή Κυβέρνηση είναι θεατής




Για ηττοπαθή στάση κατηγορείο την κυπριακή κυβέρνηση η ΕΔΕΚ.

“Την ώρα που κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών της Ε.Ε. αλλά και κόμματα αντιδρούν στην προκλητική συμπεριφορά του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν, προτείνοντας μάλιστα είτε την αναστολή των ενταξιακών διαβουλεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., είτε τον τερματισμό χρηματοδότησης της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά ταμεία, η Κυπριακή Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ηττοπαθούς πολιτικής που ακολουθά, φαίνεται να παραμένει παθητικός θεατής στα όσα τεκταίνονται. Την ώρα μάλιστα κατά την οποία η Τουρκία με τρόπο προκλητικό πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές πλησίον της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Είναι η κατάλληλη στιγμή η Κυπριακή Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την τακτική της και να αξιοποιήσει το ευρωπαϊκό κλίμα που δημιουργείται ώστε άμεσα να διεκδικήσει: την εφαρμογή από την Τουρκία των υποχρεώσεων που ανέλαβε έναντι της Κύπρου με τη συμφωνία με την Ε.Ε. το 2005, την απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου που κατέθεσε στην Ε.Ε. τον Ιούνιο του 2014 και αναφέρεται σε εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και την αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ε.Ε. στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

“Σε αντίθετη περίπτωση όπου η Τουρκία δεν συμμορφωθεί να προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για λήψη πρακτικών μέτρων εις βάρος της”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/03/2017 13:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: