ΔΗΚΟ: Λάθη Αναστασιάδη, στάση Τουρκίας επιβάλουν νέα στρατηγική στο Κυπριακό




“Το άρθρο του Tούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην εφημερίδα Washington Times στις 19 Μαρτίου, αποτελεί επανάληψη των απαράδεκτων και αδιάλλακτων αξιώσεων της τουρκικής πλευράς στο κυπριακό, οι οποίες αποσκοπούν στη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Στο άρθρο του ο Τσαβούσογλου, στην ουσία, προωθεί την εξωφρενική τουρκική απαίτηση, για απόδοση των τεσσάρων βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών σε ογδόντα εκατομμύρια τούρκους υπηκόους, στην Κύπρο, μετά τη λύση του κυπριακού.

“Με αυτού του είδους τις θέσεις, ο τούρκους Υπουργός Εξωτερικών, διαλύει την ελπίδα για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο κυπριακό και εκμηδενίζει την όποια προοπτική για εξεύρεση συμφωνίας.

“Από το άρθρο του Τσαβούσογλου προκύπτει και κάτι άλλο: Για να πείσει για την απόφαση της τουρκικής πλευράς να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επικαλείται δήθεν επιχειρήματα, τα οποία δυστυχώς ακούσαμε από τους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού.

“Χρησιμοποιεί δηλαδή τα εφόδια που κάποιοι του έδωσαν αυτές τις μέρες μέσα στη σύγχυση, τον παροξυσμό και την υστερία τους.

“Η σκληρή γραμμή της Τουρκίας, όπως εκφράζεται από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τα επικίνδυνα διαπραγματευτικά λάθη του κ. Αναστασιάδη, καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την υλοποίηση της πρότασης του Δημοκρατικού Κόμματος, για:

• Επαναξιολόγηση της κατάστασης.
• Χάραξη νέας στρατηγικής.

“Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η πολιτική των υποχωρήσεων, της δήθεν καλής θέλησης και του εξευμενισμού της Τουρκίας, έχει αποτύχει”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/03/2017 13:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: