Αβραμόπουλος: Στηρίζουμε την συμφωνία με Τουρκία για μεταναστευτικό, η Άγκυρα να κάνει το ίδιο




Στο μεταναστευτικό και στις σχέσεις με την Τουρκία αναφέρεται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere della Sera, o Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία είναι ιστορικοί εταίροι. Είναι προς το συμφέρον και των δυο να στηρίξουν την συνεργασία αυτή, όχι μόνον για την μετανάστευση, αλλά και για την ασφάλεια και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή», δηλώνει ο κύριος Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ζητά να αποφευχθεί η ένταση και τα σκληρά σχόλια, προς το συμφέρον όλων. «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Τουρκία», τονίζει στην συνέντευξή του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει ότι «αντί να φοβόμαστε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μεταναστευτικό, κάνουμε ότι μπορούμε για να προληφθεί». Για τον λόγο αυτό, θα πάρει μέρος, την Δευτέρα στην Ρώμη, στην Σύνοδο για την Κεντρική Μεσόγειο, με την συμμετοχή των υπουργών εσωτερικών πολλών ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Συνολικά, όπως εξηγεί, η Ιταλία στο τέλος του 2016, έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 38,2 εκατομμύρια ευρώ, για την έκτακτη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. «Θέλω να επαινέσω την Ιταλία, θέλω να επαινέσω τους πολίτες της για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που απέδειξαν, προς τόσους απελπισμένους ανθρώπους», τονίζει ο κύριος Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών. Όπως και την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή . Αλλά αναγνωρίζει ότι η κύρια πρόκληση, είναι να απαλειφθεί η ζήτηση, οι αιτίες που ωθούν τόσους ανθρώπους να μεταναστεύσουν. «Και η πρόκληση αυτή αρχίζει, ακριβώς, από τις ρίζες, από ρις χώρες καταγωγής και διέλευσης».

18/03/2017 12:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: