Απόβαση Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα: Έφτασε ο Γκρίζος Λύκος Τουγρούλ Τουρκές




Ο αρμόδιος για το Κυπριακό στην τουρκική κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές, έφθασε χθες βράδυ στα κατεχόμενα για πολυήμερη παράνομη επίσκεψη.

Ο κυπριακής καταγωγής Γκρίζος Λύκος, θα παραμείνει στην κατεχόμενη περιοχή μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη και θα επιστρέψει μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που θα βρεθεί την ίδια μέρα στο ψευδοκράτος για να μιλήσει σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η άφιξη Τούρκων αξιωματούχων στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου συνδέεται και με το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία καθώς εκεί ζουν χιλιάδες Τούρκοι υπήκοοι, έποικοι.

Είναι προφανές πως τη ψήφο των εποίκων χρειάζεται το καθεστώς Ερντογάν και θα επιδιώξει μέσα από εκστρατεία και άλλες μεθόδους να την εξασφαλίσει. Την ίδια ώρα, η παρουσία Τούρκων αξιωματούχων μπορεί να συνδεθεί και με το Κυπριακό καθώς η Άγκυρα θέλει να συζητήσει με τον εγκάθετο της, κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τα επόμενα βήματα.

Ενδιαφέρον θα έχουν, πάντως, οι δημόσιες τοποθετήσεις Γιλντιρίμ και Τουρκές για το Κυπριακό ενώ την ίδια ώρα η Άγκυρα συντηρεί το κλίμα έντασης από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο με παραβιάσεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: