Απειλεί και πάλι ο Τσαβούσογλου: Μπορούμε να ακυρώσουμε μονομερώς την συμφωνία για πρόσφυγες




Η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει μονομερώς τη συμφωνία για τους πρόσφυγες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του στο 24 TV, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “η συμφωνία επανεισδοχής είναι άκυρη, αυτή τη στιγμή δεν την εφαρμόζουμε. Αυτοί μας χρονοτριβούσαν. Δεν εφαρμόζουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και δεν θα την εφαρμόσουμε από δω και πέρα. Δηλαδή το αξιολογούμε. Εάν οι όροι δεν εκπληρωθούν το συντομότερο δεν θα την εφαρμόσουμε ούτε και αυτή”.

“Αυτό είναι στο χέρι μας. Θα πούμε ‘από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε’ και θα τελειώσει. Εμείς μπορούμε να την σταματήσουμε μονομερώς”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας την κρίση με την Ολλανδία, είπε πως “Αν εκείνο το βράδυ εμείς ως Τουρκία παραβιάζαμε το νόμο, όπως εκείνοι, θα καλούσαμε τον Επιτετραμμένο της Ολλανδίας στο Υπουργείο, θα τον παίρναμε από το αυτί και θα τον ρίχναμε στο κελί”.

Σε ομιλία του σε επιχειρηματίες στην Αττάλεια, ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμα ότι πάντοτε η Τουρκία προτιμά τη διπλωματία, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες της Ολλανδίας δεν φταίνε σε τίποτα.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 16/03/2017 10:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: