Αναμένω την Κυριακή να δοθεί ευκαιρία για επανέναρξη συνομιλιών: Δεύτερες σκέψεις Αναστασιάδη




Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε από τη Μάλτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις στο αμερικανικό κανάλι CNBC, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μάλτα, και ερωτηθείς, ανάμεσα σε άλλα, για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «ελπίζουμε μετά το δημοψήφισμα να έχουμε μια νέα στάση από πλευράς Τουρκίας. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε σκλήρυνση των θέσεων της και υποχώρηση από συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί. Αναμένω ότι στο κοινωνικό δείπνο της Κυριακής θα μας δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε ότι «πάντοτε ήμασταν προσηλωμένοι στον διάλογο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που όλοι θα είναι κερδισμένοι, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων χωρίς να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους”.

“Πάντα είμαι έτοιμος για τον διάλογο για να συνεχίσουμε με τις διαπραγματεύσεις για να βρούμε μια συνολική λύση που θα ικανοποιεί πρώτα και πάνω από όλα τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και όχι τρίτων χωρών. Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους ασφάλεια και εγγυήσεις, δεν χρειαζόμαστε ξένα στρατεύματα ούτε να γίνουμε προτεκτοράτο της οποιασδήποτε χώρας” κατέληξε.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/03/2017 16:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: