Αλληλεγγύη: Ο Άιντε ας εφαρμόσει τις 4 ελευθερίες για Τούρκους στη Νορβηγία




«Οι φιλοτουρκικές ενέργειες και κινήσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχουν πάψει από καιρό να προκαλούν έκπληξη».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι ο Νορβηγός διπλωμάτης κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα θα αναζητήσει στηρίγματα εντός της Ε.Ε., για να ικανοποιηθεί η τουρκική απαίτηση παραχώρησης των 4 βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους μετά τη λύση του Κυπριακού, στην Κύπρο».

«Έκπληξη θα αποτελούσε οτιδήποτε άλλο. Ο κύριος Έιντε παραβαίνει συστηματικά τους όρους εντολής του και θα έπρεπε ήδη να είχε αντικατασταθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σελινόπουλος σημείωσε ότι: «Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ι εκλιπούσα όπως υποστηρίζει η τουρκική πλευρά και ότι παραμένει ισότιμο μέλος της Ε.Ε. με δικαίωμα αρνησικυρίας και να ξεκαθαρίσει ότι σε αυτό το ζήτημα δεν θα υποχωρήσει».

«Να ξεκαθαρίσει ότι όποιος Ευρωπαίος υποστηρίξει την παράλογη τουρκική απαίτηση, οφείλει να το πράξει πρώτα για την χώρα του», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Κύπρος κινδυνεύει από δημογραφική αλλοίωση, οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού τελούν υπό διωγμό και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εξαφάνισης και δεν μπορεί να δεχθούμε μια τέτοια εξέλιξη. Αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί, ας γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει την οργίλη αντίδραση του λαού» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/03/2017 15:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: