Το φάσμα του Grexit επιστρέφει μαζί με μαζικές εκροές καταθέσεων, λέει η βελγική De Morgen




Για επιστροφή του ‘φαντάσματος’ του Grexit «που δείχνει μάλιστα ακόμα πιο άσχημο αυτή τη φορά», κάνει λόγο η De Standaard που φέρει τον τίτλο «Η κρίση που όλοι είχαμε ξεχάσει».

Για νέες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές κάνει λόγο η De Morgen σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες τρέχουν ξανά στις τράπεζες για να αποσύρουν χρήματα», επικαλούμενη σχετικά στοιχεία ελληνικών τραπεζικών κύκλων.

Η εφημερίδα μιλά συγκεκριμένα για «κλίμα αβεβαιότητας» που έχει προκληθεί εκ νέου στην ελληνική κοινή γνώμη εξαιτίας της επαναφοράς των σεναρίων Grexit.

Για μαζικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες κάνει λόγο και η De Standaard σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες αποσύρουν δισεκατομμύρια από τις τράπεζες» λόγω της διάχυτης ανησυχίας ότι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών δεν θα έχουν αίσια έκβαση.

Οι διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και η αναβίωση των φόβων για ένα Grexit έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης νευρικότητας στην ελληνική κοινή γνώμη, παρατηρεί η εφημερίδα. Επισημαίνεται ακόμη πως οι Έλληνες προτιμούν να κρύβουν τις καταθέσεις τους κάτω από τα στρώματα φοβούμενοι ότι εάν τα χρήματα παραμείνουν τις τράπεζες μπορεί να εξανεμιστούν σε περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων, σημειώνει η εφημερίδα.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 17/02/2017 14:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: