Τις εκκρεμότητες θα παρουσιάσουν την Πέμπτη σε Αναστασιάδη-Ακιντζί οι διαπραγματευτές




Οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα παρουσιάσουν την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα κεφάλαια που συζητούνται κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ώστε οι δυο ηγέτες να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.

Οι κύριοι Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν σήμερα συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τις οποίες θα παρουσιάσουν στους δυο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό, προκειμένου οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί να αποφασίσουν από πού θα ξεκινήσουν τη συζήτησή τους επί των θεμάτων αυτών και πώς θα προχωρήσουν με αυτήν, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στόχος παραμένει η σμίκρυνση των διαφορών και η επίτευξη συναντιλήψεων. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση επί του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, σημείωσε πως αναμένεται να γίνει ένα brainstorming μεταξύ των ηγετών, κατά τις συνομιλίες τους στη Λευκωσία, ενόψει και της συνέχισης της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε είναι “πιθανόν να έχουμε στο δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, όσον αφορά τις εγγυήτριες δυνάμεις, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας”.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/02/2017 16:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: