Θέμα «κλονισμού εμπιστοσύνης, όχι νομικό» η υπόθεση του Φλιν, υποστήριξε ο Λευκός Οίκος




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως ένοιωσε την ανάγκη να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Μάικλ Φλιν από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τόνισε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Μια μέρα μετά την παραίτηση του Φλιν, εν μέσω εκκλήσεων από μέλη του Κογκρέσου για την έναρξη έρευνας για το κατά πόσο ο Φλιν συζήτησε την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ, ο Σπάισερ τόνισε ότι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην εξέταση της υπόθεσης εκτίμησε ότι πρόκειται «όχι για ένα νομικό ζήτημα, αλλά για ένα θέμα εμπιστοσύνης».

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας σημείωσε ότι ο Τραμπ εξέφρασε ανησυχίες ότι ο Φλιν είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία και είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες αυτές.«Ο κλονισμός αυτής της εμπιστοσύνης, ειλικρινά, ήταν το θέμα», τόνισε ο Σπάισερ.

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, μετά την παραίτηση Φλιν, ο Τραμπ επέλεξε να εστιάσει στις διαρροές της κυβέρνησης του.

«Η πραγματική ιστορία εδώ είναι γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές παράνομες διαρροές από την Ουάσιγκτον. Θα υπάρξουν αντίστοιχες διαρροές όταν θα αντιμετωπίζω υποθέσεις όπως αυτή της Βόρειας Κορέας;», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση του στο twitter.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ τόνισε ότι ο Φλιν πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα πιθανό να ασχοληθεί με τις επαφές του Φλιν με τον Ρώσο πρεσβευτή.

14/02/2017 21:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: