“Τhe Entire Journey”: Το διαφημιστικό σποτ που “τράβηξε το μανίκι” του Ντόναλντ Τραμπ




Όλοι περίμεναν κάποια πολιτική δήλωση από τη Lady Gaga στο ημίχρονο του Super Bowl 51. Κι όμως, ήταν εταιρείες όπως η Coca-Cola και η Budweiser που έκαναν την πιο δυνατή δήλωση σε σχέση με τη στάση του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ στο θέμα της υποδοχής προσφύγων και στην ανέγερση τείχους κατά μήκος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων.

Κανένα μήνυμα, όμως, δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο το σποτ της εταιρείας 84 Lumber, στο οποίο μάνα και κόρη από το Μεξικό προσπαθούν περάσουν τα σύνορα για να βρεθούν μπρος σ’ ένα πελώριο τείχος που τους σταματά.

Το σποτ ήταν τόσο ισχυρή αμφισβήτηση που η Fox μετέδωσε μόνον λίγα λεπτά από τη σχεδόν έξι λεπτών διαφήμιση. Ολόκληρη, την ανήρτησε στον ιστότοπό της η εταιρεία. Το site της 84 Lumber κράσαρε από τον όγκο των views. Το τελευταίο πλάνο του σποτ είναι μια δήλωση: «Η θέληση να πετύχουμε είναι πάντα ευπρόσδεκτη εδώ».

«Το να αγνοούμε το τείχος στα σύνορα και την κουβέντα για τη μετανάστευση που έχει ανάψει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε κάθε κουζίνα σπιτιού στην Αμερική, απλά δεν είναι σωστό» είπε, στην «Washington Post», ο Rob Shapiro, στέλεχος της Brunner, της διαφημιστικής που δούλεψε με την 84 Lumber για το σποτ. «Αν όλοι οι άλλοι προσπαθούν να αποφύγουν την αμφισβήτηση, μήπως ήρθε η ώρα που οι εταιρείες πρέπει να υπερασπιστούν τα “πιστεύω” τους;» αναρωτήθηκε.

Το «Rolling Stone», στην ηλεκτρονική έκδοσή του έχει αναρτήσει ολόκληρο το επίμαχο σποτ της 84 Lumber.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: