Στουρνάρας: Κινεζική αναπτυξιακή τράπεζα προτίθεται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών




Tην ικανοποίησή του για την πρόθεση της China Development Bank (CDB) να διευρύνει την παρουσία της στη χώρα μας, κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της CDB Hu Huaibang.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της CDB, τον Ιούλιο του 2016, που προβλέπει την προώθηση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας.

Η CDB είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες στον κόσμο και η μεγαλύτερη της Κίνας στον τομέα των ξένων επενδύσεων και της χρηματοδοτικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Hu Huaibang επισήμανε ότι η CDB δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη για την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές και ότι έχει δημιουργήσει ειδικά ταμεία για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ, φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι η CDB επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, μέσω και της συνεργασίας της με ελληνικές τράπεζες.

28/02/2017 17:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: