Στη «γειτονιά των Αγγέλων» ο Λουκιανός Κηλαηδόνης: Είχε σοβαρά προβλήματα υγείας




Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.  

Η σύζυγός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά επιβεβαίωσε την μεγάλη απώλεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook γράφοντας:

«Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.
Οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη».

Αλ. Τσίπρας για Λ. Κηλαηδόνη: Από το Θίασο μέχρι τη Βουλιαγμένη μας συντρόφευσε πράγματι στα «καλύτερά μας χρόνια»

“Ο Λουκιανός μας άφησε, αλλά το έργο του θα μας συντροφεύει για πάντα. Σαν αγιόκλημα και γιασεμί τις καλοκαιρινές νύχτες με φεγγάρι”, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του για τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε “σε όλη του τη ζωή ονειροπόλος και μαχητής. Πάντα πρωτοπόρος στην τέχνη και στους αγώνες”. “Από το Θίασο μέχρι τη Βουλιαγμένη μας συντρόφευσε πράγματι στα «καλύτερά μας χρόνια»”, συμπλήρωσε.

“Στην Άννα, στις δυο του κόρες, στην εγγονή του, σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, καταλήγει στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.
Δ. Τζανακόπουλος: Αντίο, Λουκιανέ. Θα σε αγαπάμε πάντα!
«Φεύγοντας από το briefing, με βρήκαν τα νέα… Αντίο Λουκιανέ. Θα σε αγαπάμε πάντα!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Εις μνήμην, ο κ. Τζανακόπουλους συνόδευσε την ανάρτηση του με το βίντεο του τραγουδιού του Λουκιανού Κηλαηδόνη «ο ύμνος των μαύρων σκυλιών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Καλό παράδεισο Λουκιανέ
Ανάρτηση για την απώλεια του Λουκιανού Κελαηδόνη έκανε στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σαν καλλιτέχνης σημάδεψε με τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή. Σαν άνθρωπος θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας για τη ζεστασιά, το χαμόγελο και το μοναδικό του χιούμορ. Καλό παράδεισο Λουκιανέ», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Β. Λεβέντης: Δυσαναπλήρωτο κενό ο πρόωρος χαμός του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκφράζει τη βαθιά του λύπη στην οικογένεια του, για τον πρόωρο θάνατο του αξιόλογου καλλιτέχνη Λουκιανού Κηλαηδόνη και τονίζει το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει, η απώλεια του στον καλλιτεχνικό χώρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Tα τραγούδια του Λουκιανού θα μας συντροφεύουν πάντοτε στην νοσταλγία της νεότητας, στις γιορτές της συντροφικότητας

“Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο «φτωχός και μόνος καουμπόι» του ελληνικού τραγουδιού, έφυγε σήμερα το πρωί αφήνοντας πίσω του μουσικές και τραγούδια που μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά και συνεχίζουν να συντροφεύουν πολλές ακόμη”, αναφέρει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για τον θάνατο του αγαπημένου τραγουδοποιού και συνθέτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Πολιτισμού του κόμματος, συμμετέχουν στο πένθος για τον χαμό αυτού του “σπουδαίου καλλιτέχνη, του ευγενικού και τρυφερού ανθρώπου που υπήρξε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης” και εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άννα Βαγενά, τις κόρες του και τους οικείους του.
“Ο Λουκιανός της Βουλιαγμένης, του Λυκαβηττού, των θερινών σινεμά, της Φωκίωνος Νέγρη, των κακών παιδιών, του Μικρού ήρωα, δεν είναι πια μαζί μας”, αναφέρει και τονίζει πως “τα τραγούδια του όμως, θα μας συντροφεύουν πάντα στη νοσταλγία της νεότητας, στις γιορτές της συντροφικότητας”.

Συλλυπητήρια ΚΚΕ
«Η απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη αφήνει κενό στη μουσική, όπως, επίσης, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Άννα Βαγενά, τις δύο του κόρες και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Συλλυπητήρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων
«Ένας σπουδαίος τραγουδοποιός, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα μουσικά πράγματα της χώρας, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για τη ζωή, την οποία τόσο υπέροχα ύμνησε με τις μουσικές και τα τραγούδια του. Ο “φτωχός και μόνος καουμπόι” που έγραψε τα “Μικροαστικά”, τα οποία έγιναν σημείο αναφοράς για μία ολόκληρη γενιά σε άλλες δύσκολες εποχές, που έγραψε “τραγούδια για κακά παιδιά”, που συνιστούσε “ψυχραιμία παιδιά”, έκανε τη μοιραία “χαμηλή πτήση” του, προκαλώντας μας μεγάλη, ανείπωτη θλίψη». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα παπαδοπούλου για την απώλεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης θα μείνει στη μνήμη και στις καρδιές όλων εκείνων που τον αγάπησαν και τον λάτρεψαν για τα πολύ όμορφα τραγούδια του», πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου και κατέληξε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Άννα Βαγενά και την οικογένειά του».

Λυδία Κονιόρδου: «Ο Λουκιανός ήταν ένα σημείο αναφοράς στην πολιτιστική μας ζωή που ένωνε  διαφορετικές “φυλές”, τάσεις, ηλικίες»

«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν ένας τραγουδοποιός με όλη τη σημασία της λέξης. Ένας ταλαντούχος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, με κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες που αποτυπώνονταν στα τραγούδια του, στις συνεργασίες του και στους τρόπους που διάλεγε για να συναντήσει το κοινό του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: