Συμμαχία Πολιτών: Αποδεικνύεται καθημερινά πόσο πολύ η Άγκυρα ελέγχει το ψευδοκράτος




“Αποδεικνύεται καθημερινά πόσο πολύ η Άγκυρα ελέγχει το ψευδοκράτος. Και αυτό δυστυχώς θα συνεχίσει και θα επιδεινωθεί μετά την υπό εκκόλαψη λύση”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωσή της.

Ο ΠτΔ πρέπει να ενημερώσει διεθνή παράγοντα για την αλήθεια πίσω από το αδιέξοδο και να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για αναχαίτιση των τουρκικών σχεδιασμών και για μελέτη της επόμενης ημέρα με βάση το περιεχόμενο της εκκολαπτόμενης λύσης.

“Καθημερινά και συντονισμένα πλέον η τουρκική πλευρά προχωρά στην επίρριψη ευθυνών για το αδιέξοδο στις συνομιλίες και προχωρούν σε έμμεσες απειλές σε περίπτωση που δεν αλλάξει η Βουλή το ψήφισμα ή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προβεί σε νέες υποχωρήσεις.

“Ταυτόχρονα ο κ. Ακιντζί αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον αναβάθμισε εντός και εκτός Κύπρου ως τον άνθρωπο που επιθυμεί λύση και έχουν κοινό όραμα, με τις ακραίες του δηλώσεις είτε φανερώνει πλέον τον πραγματικό του εαυτό είτε αποδεικνύει πόσο πολύ η Άγκυρα ελέγχει το ψευδοκράτος. Και αυτό δυστυχώς θα συνεχίσει και θα επιδεινωθεί μετά την υπό εκκόλαψη λύση.

“Είναι για αυτό που η τουρκική πλευρά επέμεινε στα πολλά και διάφορα βέτο που οδηγούν σε ένα δυσλειτουργικό κράτος, ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων αναφορικά με την εκπροσώπηση, κατάφερε όπως η πολιτική ισότητα να μεταφραστεί σε αριθμητική ισότητα.

“Επιβάλλεται τώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προβεί άμεσα σε δυο δράσεις:
Πρώτο, να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του διεθνούς παράγοντα για τους πραγματικούς λόγους της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς, εξηγώντας τους ταυτόχρονα την πραγματικότητα η οποία διασύρεται και διαστρεβλώνεται από πλευράς της τουρκικής προπαγάνδας.

“Δεύτερο: να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης για να αναχαιτιστούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί, αλλά και να μελετήσει την επόμενη ημέρα με βάση το περιεχόμενο της εκκολαπτόμενης λύσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: