Σφοδρή επίθεση ΔΗΚΟ για την “σιωπή ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ” για τα λεγόμενα Ακιντζί




“Η ύποπτη σιωπή του Προεδρικού και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, έναντι των όσων περιέλαβε ο κατοχικός ηγέτης σε επιστολή του προς την πρόεδρο της ψευδοβουλής και έναντι όσων δήλωσε, εντείνει τις υποψίες για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων των διαπραγματεύσεων”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για ουσιαστικές συγκλίσεις.

“Για πολλοστή φορά απαιτούμε να ενημερωθεί ο λαός και τα κόμματα για την πραγματική πορεία των διαπραγματεύσεων και για τα έγγραφα που ανταλλάσσονται σ’ αυτές.

“Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει, εάν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται ο Ακκιντζί.

• Εάν ισχύουν, τότε επιβεβαιώνονται οι τραγικές υποχωρήσεις, στις οποίες προέβη ο κ. Αναστασιάδης, ερήμην του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου, που οδηγούν σε μια κάκιστη πρόταση συμφωνίας.
• Εάν δεν ισχύουν, τότε υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών, το οποίο δεν δικαιολογούσε τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης και βεβαίως δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της πενταμερούς διάσκεψης.

“Πάντως, η επιμονή του κ. Ακκιντζί σε αδιάλλακτες θέσεις στη Διακυβέρνηση, στο Περιουσιακό και το Εδαφικό, αλλά και η επιμονή του στην διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και στην παραμονή τουρκικού στρατού, αποδεικνύει ότι η στρατηγική Αναστασιάδη – Χριστόφια των τελευταίων εννέα ετών, έχει αποτύχει παταγωδώς και ότι απαιτείται η χάραξη νέας, διεκδικητικής στρατηγικής”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/02/2017 11:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: