Πρωτοβουλία Βίλιερς για άρνηση Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια της σε κυπριακά πλοία




Την προθυμία της να επιστήσει την προσοχή της βρετανικής κυβέρνησης στην άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια της σε πλοία υπό κυπριακή σημαία εξέφρασε η βουλευτής των Βρετανών Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς σε συνάντηση με μέλη της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο.

Η βουλευτής ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβίαση του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας από τον Γιώργο Μούσκα, τέως πρόεδρο και νυν μέλος της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών και από τον φωτογράφο και κινηματογραφιστή Δώρο Παρτασίδη, γνωστό στην παροικία για τη δράση του υπέρ της προώθησης των κυπριακών συμφερόντων.

Η κ. Βίλιερς συμφώνησε να προωθήσει την ανάπτυξη νέας πρωτοβουλίας για την προώθηση του θέματος μέσω του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών που έχει την ευθύνη για τις ναυτιλιακές υποθέσεις.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ οι κ.κ. Μούσκας και Παρτασίδης ευχαρίστησαν την κ. Βίλιερς για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διατήρηση του ζητήματος στην εξωτερική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο 28/02/2017 06:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: