Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΝΔ για Τσίπρα στο Παρίσι και ακίνητο Μητσοτάκη




«Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι νέες αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν θα “δραπετεύσει”.

Στη ΝΔ υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ. Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση – μπαλόνι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά την πιθανή απόκρυψη στοιχείων από το πόθεν έσχες του για την αγορά ακινήτων από την πρώην συζύγό του, πώς βρέθηκαν τα λεφτά για να αποκτηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο. Υπάρχουν άλλα ακίνητα που δεν έχει δηλώσει; Υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχει αποκρύψει;» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι πολλά τα περιστατικά πια…πριν από λίγα χρόνια μάθαμε για το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens που έσπευσε να πληρώσει μετά τις καταγγελίες. Μάθαμε μετά την εξεταστική για το απίστευτο δάνειο που δεν αποπλήρωνε επί 11 έτη. Τώρα έχουμε νέο κρούσμα, για το συγκεκριμένο ακίνητο…απαντήσεις δεν έχουμε πάρει ακόμη».

Ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, όπως υποχρεούται, απέναντι στο λαό και το νόμο».

Σε κάθε περίπτωση, «η υπόθεση αυτή θα πάρει το δρόμο των Επιτροπών “Πόθεν έσχες” και θα ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά, δεν θα μπορέσει ο κ. Μητσοτάκης να δραπετεύσει κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι είπε πως «η Νέα Δημοκρατία και ο αντιπρόεδρός της, για άλλη μία φορά χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που τους φέρνει σε αυτή τη θέση, να εξαπολύουν συκοφαντίες και ψεύδη, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «να αποφύγουν τις πραγματικές απαντήσεις, “να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα”, να αρχίσουν τις καταγγελίες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου».

Στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές», επανέλαβε.

Αντεπίθεση ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγόρησε πως κάνει «μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων» εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας θέτοντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου 6 ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για συγκεκριμένα ερωτήματα, ήτοι:

«Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από το ταξίδι; Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Ρότσιλντ χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, χωρίς κανένα συνεργάτη του για οικονομικά θέματα; Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για συνάντηση; Ο κ. Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη συνάντηση; Επιμένει στις απόψεις που επί χρόνια διατύπωνε για τη Ρότσιλντ; Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου; Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος με τον Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ο λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές είναι ομολογία ενοχής».

06/02/2017 13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: