“Πολεμική” ατμόσφαιρα για το Αιγαίο: Ο Μεβλούτ επανέρχεται με απειλές, βρίζει τον Πάνο Καμμένο




Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του στοχεύοντας πάντα στο Αιγαίο, και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε σήμερα πιο επιθετικά, απαντώντας σε δηλώσεις του ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Τσαβούσογλου από την Αττάλεια φέρεται να δήλωσε ότι στην Ελλάδα “γνωρίζουν καλά τι μπορεί να πράξει ο τουρκικός στρατός”, και υπογράμμισε απειλώντας: “Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας”.

Η κατάσταση, με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις στα Ίμια τείνει να καταστεί άκρως επικίνδυνη καθώς η Τουρκία  επιχειρεί να εξαγάγει στο Αιγαίο τα προβλήματα της στο εσωτερικό και στα σύνορα με τη Συρία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Τούρκος υπουργός φέρεται να χαρακτηρίζει τον κ. Καμμένο “κακομαθημένο παιδί”, που δεν επιτρέπει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κάτι βεβαίως που δεν ισχύει. Οι Τούρκοι δεν συγχωρούν στον κ. Κοτζιά ότι έθεσε επιτακτικά το θέμα  των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί διεθνώς το ζήτημα.

Πες μου τον φίλο σου, προκαλεί πάλι ο Τσαβούσογλου: Ο καθείς και το μέτρο του, απαντά ο Κοτζιάς

Καμμένος: “Θα απαντήσουμε, ας πατήσουν οι Τούρκοι ελληνικό νησί, να δούμε πως θα φύγουν!”

ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: