Πυροσβέστες έσπασαν την τζαμαρία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης




«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Αυτό απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περίπου 4.000 πυροσβεστών, οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ένταση προκλήθηκε όταν συγκεντρωμένοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου, όταν απαγορεύτηκε από την Αστυνομία η είσοδός τους στο κτίριο.

Πυροσβέστες πενταετούς  θητείας έσπασαν την τζαμαρία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. ΑΠΕ – ΜΠΕ /ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Πυροσβέστες πενταετούς θητείας έσπασαν την τζαμαρία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. ΑΠΕ – ΜΠΕ /ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τελικά, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αυτή την ώρα

Συνάντηση με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου, έχουν αυτή την ώρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα προεδρεία των ενώσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε με μικρή ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίηση 2.290, από τους συνολικά 4.000, και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς αύριο λήγει η προηγούμενη σύμβαση και δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Διοικητηκής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

Σημειώνεται, ότι η κ. Γεροβασίλη τούς διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή.

Νωρίτερα, στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη, συναντήθηκαν με την κ. Κουφονικολάκου και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εισήλθαν στο Γενικό Λογιστήριο με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό για το θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Χουλιαράκη τούς είπε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο θα τους δοθεί για να το μελετήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Χουλιαράκη το επίμονο αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο προσωπικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

08/02/2017 17:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: