«Πυρ ομαδόν» ΛεΜπρόν και Κάρι κατά του Τραμπ: Δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για Πρόεδρος




Τα δύο μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάθεται στην προεδρική καρέκλα του Λευκού Οίκου!

Με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ των ΗΠΑ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική του νέου προέδρου της χώρας και ειδικά στο (ξενοφοβικό και ρατσιστικό) διάταγμα του κατά των μεταναστών.

Ο «βασιλιάς» των Καβαλίερς και του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Hollywood Reporter» και δεν μάσησε τα λόγια του:

«Είμαι αντίθετος σε αυτή την πολιτική και σε κάθε πολιτική που διχάζει, αντί να ενώνει. Η ενότητα ήταν πάντα η δύναμη αυτής της χώρας και αυτό το διάταγμα είναι ντροπιαστικό», τόνισε ο διάσημος άσος και συμπλήρωσε:

«Είμαι στο πλευρό όλων εκείνων που διαφωνούν με τις πολιτικές και ενώνω τη φωνή μου, με εκείνες τις φωνές στους δρόμους, που δικαιολογημένα διαδηλώνουν κατά του προέδρου.» Να σημειωθεί πως ο Τζέιμς στη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας για τις προεδρικές εκλογές είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον.

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η αντίθεση του Στεφ Κάρι στο Λευκό Οίκο. Ο Κέβιν Πλανκ, βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της εταιρείας ένδυσης και υπόδησης, «Under Armour», με την οποία συνεργάζεται ο σταρ των Γουόριορς, έχοντας μάλιστα και ένα μερίδιο μετοχών, δήλωσε ανοιχτά πως είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως είναι «asset» (δηλαδή περιουσιακό στοιχείο) για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Κάρι αντέδρασε έντονα στη δήλωση και τόνισε με ευρηματικό και καθόλου κολακευτικό τρόπο  για το νέο πρόεδρο της χώρας: «Συμφωνώ με τη λέξη asset του Κέβιν, αρκεί να αφαιρέσεις το «et» από την κατάληξη», δήλωσε ο περσινός MVP του ΝΒΑ, βρίζοντας εμμέσως, πλην σαφέστατα, τον Τραμπ, καθώς το «ass» είναι μια από τις διαδεδομένες βρισιές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…

Μάλιστα δεν έμεινε εκεί και συνέχισε για τον Πλανκ: «Είναι ο πρόεδρος της εταιρίας και σίγουρα κάποιοι θα είναι υπέρ του. Όμως μιλάμε για αλλαγές και πράγματα που βοηθούν όλο τον κόσμο. Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα βγάλουμε χρήματα πουλώντας παπούτσια και ρούχα. Δεν είναι αυτό προτεραιότητα για μένα. Για μένα δεν υπάρχει ποσό από το οποίο δεν θα απομακρυνόμουν, αν δεν υπήρξε ταύτιση με τις αρχές μου. Τα χρήματα δεν είναι το παν στη ζωή», τόνισε σχετικά ο Κάρι.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, εκτίμησε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα εξαντλήσει τη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ: «Κάποιες από τις αποφάσεις του Τραμπ για την οικονομία είναι καλές, αλλά η απαγόρευση στη μετανάστευση και ορισμένες πολιτικές είναι λάθος. Δεν νομίζω πως θα ολοκληρώσει τη θητεία του, και τα τέσσερα χρόνια, στην προεδρία», τόνισε σχετικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: