Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας: «Πρότυπο για τη νέα γενιά η 16χρονη Ελένη Καλατζή»




Ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό γυναικείο tandem των Ελένη Καλατζή και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος) κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) λίγες ημέρες πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας που θα γίνει στο Λος Άντζελες. Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η Καλατζή, η οποία κάνει ντεμπούτο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα σε διεθνή διοργάνωση, είναι η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης (σ.σ. 16 ετών), ενώ αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά.

«Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Είμαι ενθουσιασμένη στη σκέψη ότι θα συναντήσω αθλητές και αθλήτριες απ` όλον τον κόσμο. Με τη συμμετοχή μου μπορώ να δείξω πως όλα είναι πιθανά για ένα νέο σε ηλικία άτομο, με την προϋπόθεση ότι έχει τη θέση και το πάθος για να κυνηγήσει αυτό που αγαπά. Τα νεαρά παιδιά με αναπηρία, θα πρέπει να δοκιμάσουν να ενταχθούν στον αθλητισμό. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας» σχολίασε η Καλατζή, η οποία εκτός από την ποδηλασία έχει ασχοληθεί με το σκι, το χορό και το καράτε.

«Απολαμβάνω να κάνω ποδηλασία από τότε που ήμουν μικρό παιδί, αλλά δεν ήμουν σε θέση να κυκλοφορήσω ελεύθερη και μόνη στο δρόμο ή να πάω μια ποδηλατική βόλτα με τους φίλους μου. Είχα προσκληθεί να δοκιμάσω σε ποδήλατο tandem και με το που ανέβηκα, αμέσως συνηδειτοποίησα ότι είναι ένα άθλημα που με εκφράζει και με γεμίζει», συνέχισε η αθλήτρια από τον Βόλο, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες εντατικές προπονήσεις με την Ηρώ Μηλάκη, αντικαθιστώντας την Αδαμαντία Χαλκιαδάκη.

«Συνεργαζόμαστε άψογα και η εμπειρία που διαθέτει είναι ζωτικής σημασίας για μένα, ειδικά σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Είναι απίστευτα ήρεμη, πάντα χαμογελαστή και έχει την ικανότητα με τον τρόπο της, να μου μεταδίδει τις γνώσεις που έχει. Η συνεργασία μας πάνω στο ποδήλατο γίνεται με απόλυτη ακρίβεια. Αντιλαμβάνομαι από τη στάση του κορμιού της τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε κι εκείνη, με τη σειρά της, αντιλαμβάνεται από τους χτύπους της καρδιάς μου, πως θα πρέπει να λειτουργήσουμε από κοινού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις».

O ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης, με ανάρτησή του στο fb, χαρακτηρίζει την Καλατζή ως πηγή έμπνευσης για νέα παιδιά σε όλο τον κόσμο. «Τεράστια τιμή! Η παγκόσμια ομοσπονδία στην επίσημη ιστοσελίδα της κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις Ελληνίδες αθλήτριες Ελένη Καλατζή και Αργυρώ Μηλάκη. Η Ελένη είναι η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια του παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Είναι πηγή έμπνευσης για νέα παιδιά σε όλο τον κόσμο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους! Η παρουσία της ελληνικής ομάδας είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα! Στο Λος Άντζελες, σε λίγες μέρες είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ακόμα μια όμορφη σελίδα στη λαμπρή ιστορία μας! Ευχαριστούμε την ομοσπονδία μας που στηρίζει την ανάπτυξη του αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρίες και όλους όσοι βοηθούν ώστε τα όνειρα να γίνονται πράξη».

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: