ΟΥΕΦΑ: Μαδρίτη και Μπακού διεκδικούν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2019




Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, είναι υποψήφια μαζί με τη Μαδρίτη για την διοργάνωση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, όπως έκανε σήμερα γνωστό η UEFA. Οι υποψήφιες έδρες για την διοργάνωση του τελικού μετά από δύο χρόνια είναι το 70.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού και η νέα έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης από την επόμενη σεζόν, το Εστάντιο Μετροπολιτάνο.

Η τελευταία φορά που η Μαδρίτη φιλοξένησε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2010, όταν η Ίντερ νίκησε την Μπάγερν Μονάχου και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο στάδιο Μπερναμπέου. Αντίθετα, το Μπακού, αν επικρατήσει, θα διοργανώσει τον τελικό για πρώτη φορά.

Το Μπακού έχει θέσει επίσης υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League του 2019 – δεν μπορεί να επιλεγεί και για τους δύο – μαζί με άλλες έξι πόλεις, τις Τιφλίδα, Γλασκώβη, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Σεβίλη και Κωνσταντινούπολη.

Την τρέχουσα σεζόν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα διοργανώσει το Κάρντιφ και του Europa League η Στοκχόλμη. Οι τελικοί φάκελοι των υποψηφίων πόλεων για το 2019 πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 6 Ιουνίου, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει για την ανάθεση τον Σεπτέμβριο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: