Ομήρου: Κραυγαλέα παραβίαση αποφάσεων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων




Η εγκατάλειψη της τράπεζας των διαπραγματεύσεων με την πλήρη ενθάρρυνση – προτροπή της Τουρκίας συνιστά κραυγαλέα παραβίαση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας τα Ευρωπαϊκά Συλλογικά Όργανα να καταδικάσουν την τουρκική συμπεριφορά και να παγώσουν πλήρως κάθε ενταξιακή διαδικασία.

Ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι μετά την προσχηματική εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων από τον κατοχικό ηγέτη με την προτροπή και ενθάρρυνση της Τουρκίας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση των Ευρωπαϊκών Θεσμών και αξιωματούχων.
“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ένθερμα τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει τώρα να τοποθετηθεί για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς και με προβολή αβάσιμου και αναιτιολόγητου λόγου”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “θα πρέπει ακόμα να υπενθυμίσουμε τις επανειλημμένες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την ανάθεση συγκεκριμένων υποχρεώσεων προς την Τουρκία για ανεμπόδιστη εξέλιξη του ενταξιακού διαλόγου Τουρκίας – Ε.Ε. Μια από τις υποχρεώσεις είναι η συνεργασία της Τουρκίας για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό”.

“Η εγκατάλειψη της τράπεζας των διαπραγματεύσεων με την πλήρη ενθάρρυνση – προτροπή της Τουρκίας συνιστά κραυγαλέα παραβίαση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Απαίτηση της Κυβέρνησης πρέπει να είναι τα Ευρωπαϊκά Συλλογικά Όργανα να τοποθετηθούν με σαφήνεια καταδικάζοντας την τουρκική συμπεριφορά και παγώνοντας πλήρως κάθε ενταξιακή διαδικασία”, καταλήγει ο κ. Ομήρου στη δήλωση του.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/02/2017 14:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: