Όλος ο κόσμος εκμεταλλεύται τις ΗΠΑ αλλά αυτό δεν θα ξανασυμβεί, υποστηρίζει ο Τραμπ!




Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε σήμερα ότι όλος ο κόσμος “εκμεταλλεύεται” τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι ο ίδιος έχει “δύσκολες τηλεφωνικές επικοινωνίες” καθώς εργάζεται για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα.

“Ο κόσμος είναι σε αναταραχή αλλά θα το διορθώσουμε αυτό, εντάξει; Αυτό κάνω, διορθώνω τα πράγματα” είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού προειδοποίησε ότι η ελευθερία του θρησκεύεσθαι απειλείται.

“Πιστέψτε με, όταν ακούτε για τα δύσκολα τηλεφωνήματα που έχω, μην ανησυχείτε για αυτό. Απλώς, μην ανησυχείτε”, συνέχισε, κατά τη διάρκεια ενός προγεύματος προσευχής.

“Μας εκμεταλεύονταν ουσιαστικά όλες οι χώρες του κόσμου. Αυτό δεν θα ξανασυμβεί”, κατέληξε.

Το “εθνικό πρόγευμα προσευχής” είναι μια τελετή στην οποία παρίστανται πολιτικοί και από τα δύο κόμματα. Ο Τραμπ επωφελήθηκε από την ευκαιρία αυτή για να στρέψει τα βέλη του στον ηθοποιό Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, τον Ρεπουμπλικανό πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, ο οποίος τον διαδέχτηκε στην παρουσίαση του τηλεριάλιτι “The Celebrity Apprentice”.

“Είχαμε απίστευτη επιτυχία με το σόου The Apprentice και όταν ρίχτηκα στην κούρσα για την προεδρία αναγκάστηκα να το εγκαταλείψω” είπε, ενώπιον εκατοντάδων προσώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον. “Προσέλαβαν έναν σταρ του σινεμά, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, για να με διαδεχτεί. Και είδαμε όλοι τι συνέβη, κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασης, πλήρης καταστροφή. Θα προσευχηθώ για τον Άρνολντ και το κοινό του, έντάξει;” συνέχισε, ενώ οι παρευρισκόμενοι γελούσαν.

“Ντόναλντ, έχω μια ιδέα: γιατί δεν αλλάζουμε θέσεις μεταξύ μας; Οι άνθρωποι θα μπορούν και πάλι να κοιμούνται ήσυχοι”, αντέδρασε ο ηθοποιός με ένα σύντομο βίντεο.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Τραμπ, που παραμένει συμπαραγωγός της εκπομπής, είχε και πάλι σχολιάσει τη χαμηλή θεαματικότητα του σόου, συγκρίνοντάς την με την εποχή που την παρουσίαζε ο ίδιος. “Σας εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω ότι θα εργαστείτε για ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς τόσο επιθετικά όσο εργαστήκατε και για να την τηλεθέασή σας” απάντησε ο ηθοποιός.

02/02/2017 17:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: