Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι θα στηρίξει την αστυνομία: Περιγράφει μια ζοφερή Αμερική




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα τους Αμερικανούς αστυνομικούς ότι θα τους στηρίξει για να αντιμετωπίσουν την “κρίση στη δημόσια ασφάλεια” που σημαδεύτηκε από την αύξηση των ανθρωποκτονιών σε ορισμένες πόλεις, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στην αστυνομική βία σε βάρος Αφροαμερικανών που προκάλεσε κατακραυγή αλλά και ταραχές, σε πολλές περιπτώσεις, τα τελευταία χρόνια.

“Ζητήσατε μέσα, υλικά και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να καλύψετε τις ανάγκες σας. Και αυτό περιλαμβάνει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία εναντίον των δυνάμεων της τάξης”, είπε ο πρόεδρος Τραμπ στο συνέδριο της ένωσης των Αμερικανών αστυνομικών.

“Ήρθε ο καιρός να εξαρθρώσουμε τις συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες μας και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Αμερικανοί θα μεγαλώσουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, με αγάπη και υποστήριξη”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το 60% των θυμάτων ανθρωποκτονιών κάτω των 22 ετών είναι Αφροαμερικανοί. “Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία που απαιτεί να δράσουμε σε εθνικό επίπεδο”, τόνισε.

“Αυτή τη στιγμή, πολλές συνοικίες στην Αμερική αντιμετωπίζουν μια κρίση δημόσιας ασφάλειας. Οι ανθρωποκτονίες το 2015 κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τους σε διάστημα σχεδόν μισού αιώνα”, συνέχισε. Έφερε ως παράδειγμα το Σικάγο όπου το 2016 σημειώθηκαν 760 φόνοι, αύξηση 55% σε σύγκριση με το 2015.

Λίγο μετά το συνέδριο ο Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα στο Twitter απευθυνόμενος στους αστυνομικούς: “Έχετε έναν πραγματικό φίλο στον Λευκό Οίκο”, έγραψε.

08/02/2017 19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: