Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 της Ξάνθης και κάνει όνειρα για Ευρώπη




Δύο στα δύο» για τον Πανιώνιο επί της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Μετά το «διπλό» στα Πηγάδια στον πρώτο γύρο, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν και στη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ (2-0), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παναγιώτης Κόρμπος στο 22΄ άνοιξε το σκορ και στο 67΄ ο Μπεν με πέναλτι «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που πήρε το «τρίποντο», αν και για το γκολ που ουσιαστικά έκρινε το ματς τα παράπονα των Ακριτών ήταν απόλυτα δικαιολογημένα. Το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε καλύτερη οργάνωση, βγήκε με καλύτερες προϋποθέσεις και πιο ορθολογικά στην επίθεση κι έφτασε σε ένα ακόμη μεγάλο «τρίποντο» που του επιτρέπει να ονειρεύεται ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή του έξοδο μέσω των play off.

Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 22΄ με το εξαιρετικό γκολ του Παναγιώτη Κόρμπου μετά από ατομική προσπάθεια. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν ο Ζίφκοβιτς δεν ήταν σε ετοιμότητα σε δύο περιπτώσεις που οι παίκτες του Πανιωνίου βρέθηκαν σε θέσεις βολές, στο 11΄ με τον Μπεν και στο 28΄ με τον Φούντα.

Η Ξάνθη ήταν «εγκλωβισμένη» και δε μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ούτε μία φορά την εστία του Γιαννιώτη σε όλο το 90λεπτο, εκτός από το δοκάρι του Πιτσέλι στο 89`. Σα να μην έφτανε το κακό παιχνίδι για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, από το 42΄ έμεινε και με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ντε Λούκας ανέτρεψε από πίσω τον Τασουλή και είδε δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιδηρόπουλου.

Ένα διαιτητικό λάθος στο δεύτερο μέρος έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «κλειδώσουν» τη νίκη τους. Το έκανε ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, όταν υπέδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Μαχμούτοβιτς από τον Καρασαλίδη στο 65΄. Παράβαση όντως υπήρξε, αλλά ήταν έξω από την περιοχή. Ο Μπεν ήταν ψύχραιμος στο 67΄ και με το 2-0 τα πάντα τελείωσαν.

Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Φούντας, Κόρμπος – Ντε Λούκας, Λουσέρο, Καρασαλίδης
Κόκκινες: 42΄ Ντε Λούκας

Οι ενδεκάδες:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79΄ Λάμπρου), Φούντας (53΄ Μαχμούτοβιτς), Μασούντ (90΄ Σαββίδης), Μπεν
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο (73` Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Ράνος (46΄ Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς (63΄ Γιουνές), Λισγάρας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: