Νέο περιστατικό στα Ίμια μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο




Στα τουρκικά χωρικά ύδατα μπήκαν σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής όπως ισχυρίζονται και πάλι τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι η τουρκική ακτοφυλακή τα καταδίωξε μέχρι να εγκαταλείψουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής έφτασαν από την Καλόλιμνο, πέρασαν τα Ίμια και μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στις 14.55 (13.55 ώρα Κύπρου) και η καταδίωξη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ένα τουρκικό σκάφος κάλεσε τα ελληνικά σκάφη να εγκαταλείψουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και όταν δεν συμμορφώθηκαν τότε ένα τουρκικό σκάφος με τα διακριτικά TTCG-P-1203 άρχισε να το καταδιώκει.

Πάντως στο βίντεο που μετέδωσε το Ανατολού ακούγεται ο Έλληνας καπετάνιος να καλεί τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ταυτόχρονα ο Τούρκος καπετάνιος να καλεί το ελληνικό σκάφος να εγκαταλείψει τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ μεταδίδεται επίσης από τουρκικά μέσα ότι ένα ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο πλησίασε τα Ίμια και για περίπου μισή ώρα παρέμεινε εκεί πριν αποχωρήσει.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 08/02/2017 20:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: