“Νέα Πολιτεία”: Στην Κύπρο υπάρχει έτοιμο πρώτο κόμμα αλλά απουσιάζει ο Ηγέτης του!




Του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη

Γνωρίζω πως τον πιο πάνω τίτλο ίσως τον απαξιώσουν πολλοί πολιτικοί. Ίσως και αρκετός κόσμος. Γνωρίζω επίσης πως η απαξίωση ίσως συνοδευτεί και με μια δόση ειρωνείας. Όμως, η επιστήμη που επέλεξα να υπηρετήσω δεν μου επιτρέπει να συμβιβαστώ με πιθανές αντιδράσεις αλλά με γεγονότα που στόχο έχουν να ωφελήσουν (και/ή να μην βλάψουν) τον πολίτη.

Ξεκινώντας με τα δεδομένα στην Κύπρο βλέπουμε πως:

1. Σχεδόν ένας στους τρεις ψηφοφόρους δεν πάει στις κάλπες.

2. Λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοτικές εκλογές, οι ψηφοφόροι απέδειξαν πως τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει από το μαντρί των κομμάτων.

3. Οι “παλιές” καλές μέρες των ιδεολογιών έχουν περάσει στην ιστορία. Π.χ. ό ΔΗ.ΣΥ. “ξέβαψε” την ελληνική σημαία, το ΑΚΕΛ “ξέβαψε” το “ποτέ με δεξιά” και το κέντρο, διασκορπισμένο σε πληθώρα κομμάτων.

4. Η αντίδραση των ψηφοφόρων φάνηκε ξεκάθαρα (όχι μόνο μέσα από την αποχή) αλλά και μέσα από την είσοδο του ΕΛΑΜ στο Κυπριακό κοινοβούλιο.

5. Η προσωπικότητα του Προέδρου “συγκρατεί” (ακόμη) τα ποσοστά του ΔΗ.ΣΥ. Ενώ τα (χαμηλά) ποσοστά των ΑΚΕΛ, ΔΗ.ΚΟ., ΕΔΕΚ, είναι γνωστά.

6. Τα γεγονότα των όσων “τα έφαγαν μαζί” πλήγωσαν “αρχές και αξίες”, όλων των παραδοσιακά μεγάλων πολιτικών δυνάμεων.

Πάνω από όλα όμως, πληγώθηκε ο απλός πολίτης. Ο παραδοσιακός ακελικός που είδε τον “εργαζόμενο” λαό να τα τρώει. Ο παραδοσιακός συναγερμικός που είδε την ελληνική φανέλα να ξεβάφει στο πλύσιμο, ο παραδοσιακός κενtρώος που ζαλίστηκε να πηγαίνει μια δεξιά και μια αριστερά, κ.ο.κ..

Με βάση όλα τα πιο πάνω “κενά”, και με δεδομένο πλέον πως ο “κανένας” υπερισχύει στην πλειοψηφία των ερευνών και μελετών που διεξάγονται και αφορούν την πολιτική νοοτροπία της πατρίδας μας, επαναδιατυπώνω τον τίτλο: “Υπάρχει έτοιμο, πρώτο κόμμα αλλά απουσιάζει ο ηγέτης του” και επαναφέρω τα (6) πιο πάνω σημεία σε ένα άλλο επίπεδο, το οποίο, αυτός που θα καταφέρει:

1. Να φέρει στις κάλπες τους απέχοντες και κυρίως τη Νεολαία,

2. Να πείσει για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απουσία πολιτικής ταυτότητας,

3. Να “ακούσει” τον έντονο παλμό της πλειοψηφίας του μέσου εργαζόμενου, του άνεργου και άπορου Κύπριου αλλά και του μέσου Κύπριου που δέν είναι έτοιμος να αποχωριστεί τα ελληνικά ιδεώδη,

4. Να πείσει για την ανάγκη να κρατηθεί η ελληνικότητα μεν αλλά μακριά από τις ακραίες τοποθετήσεις του ΕΛΑΜ,

5. Να προβάλει δυνατά στοιχεία της Προσωπικότητας του και των Αξιών του,

6. Να πείσει για τα καθαρά χέρια αυτού και των συνεργατών του,

τότε ΝΑΙ, μπορεί να κάνει πράξη τον τίτλο, μιας και ο κόσμος έχει αναγκη να ενωθεί, να συμπορευτεί και να αφήσει πίσω παλιές νοοτροπίες. Ο κόσμος έχει ανάγκη κάποιον που να τον εμπνεύσει και να του μιλήσει με ειλικρίνεια και αγάπη. Λέξεις που που δυστυχώς, πολύ λίγοι πολιτικοί στον κόσμο κατάφεραν να τις συνδέσουν με το όνομα τους, με αποτέλεσμα να πάσχει όλο το πολιτικό περιβάλλον.

Πηγαίνοντας και ένα βήμα παρακάτω, με αφορμή συζήτηση που είχα με φίλο δημοσιογράφο που αφορά τα πιο πάνω, μια κίνηση βασισμένη, εμπνευσμένη, και πάνω από όλα πειθαρχημένη στα πιο πάνω, θα μπορούσε να δώσει μορφή και πνοή στον κόσμο. Μέσα από μια…

“Νέα Πολιτεία”!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: